Numărul deceselor în urma loviturii de stat din Sudan a trecut de 50

Numărul persoanelor decedate în urma loviturii de stat a trecut de 50. Liderii mondiali au vorbit cu şefii armatei şi ai forţelor paramilitare din Sudan în încercarea de a calma violenţele, potrivit Sky News.

236 afișări
Imaginea articolului Numărul deceselor în urma loviturii de stat din Sudan a trecut de 50

Trei lucrători ai Programului Alimentar Mondial al ONU se numără printre cei 56 de morţi în confruntări.

O mediere a crizei este în curs de desfăşurare şi se încearcă detensionarea violenţelor armate din Sudan, după ce cel puţin 56 de persoane au fost ucise şi aproape 600 au fost rănite.

Violenţele au izbucnit sâmbătă în capitala Khartoum şi în întreaga ţară, în urma confruntărilor dintre forţele armate şi grupul paramilitar Rapid Support Forces (RSF).

Trei lucrători ai Programului Alimentar Mondial al ONU s-au numărat printre cei ucişi în confruntările din Darfur.

Tensiunile au escaladat între şeful armatei şi preşedintele de facto Abdel Fattah al-Burhan şi şeful RSF, Mohamed Hamdan Dagalo, mai bine cunoscut sub numele de Hemedti.

Preşedintele Sudanului de Sud Salva Kiir şi premierul etiopian Abiy Ahmed au avut convorbiri telefonice cu ambii lideri în încercarea de a calma violenţele.

Egiptul şi Sudanul de Sud s-au oferit să medieze între armată şi paramilitari.

Preşedintele kenyan William Ruto şi preşedintele ugandez Yoweri Museveni au avut, de asemenea, convorbiri telefonice cu generalul al-Burhan.

Secretarul de stat american Anthony Blinken s-a consultat cu omologii din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite şi a împărtăşit acordul acestora cu privire la faptul că este „esenţial ca toate părţile să pună capăt imediat ostilităţilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici