Numărul imigranţilor din tabăra de la Calais a crescut masiv. Cei mai mulţi refugiaţi provin din Afganistan, Sudan sau Irak

Autorităţile locale din oraşul francez din Calais au declarat că numărul imigranţilor care trăiesc în tabăra de refugiaţi din zonă a crescut cu 53% în ultimele două luni, ajungând la peste 6.900, relatează postul de televiziune France 24.

2558 afișări
Imaginea articolului Numărul imigranţilor din tabăra de la Calais a crescut masiv. Cei mai mulţi refugiaţi provin din Afganistan, Sudan sau Irak

Creştere importantă a numărului imigranţilor din tabăra de la Calais în doar două luni

La mijlocul lunii august, autorităţile au raportat 6.900 de locuitori în tabăra cunoscută şi drept "Jungla", acesta fiind cel mai ridicat număr înregistrat de când a fost creată tabără, în urmă cu 16 luni. În luna iunie 2016, un recensământ oficial raporta un număr de 4.480 de persoane.

La începutul acestei luni, organizaţiile locale de ajutor umanitar au realizat propriul lor recensământ care a găsit că în tabără ar locui peste 9.100 de oameni.

Anterior, autorităţile locale au declarat că au drept obiectiv să reducă numărul de locuitori din tabără până la aproximativ 1.500.

Cei mai mulţi dintre imigranţii care trăiesc în tabăra de la Calais provin din zone de conflict, cum ar fi Afganistan, Sudan, Irak sau din alte state în care se înregistrează abuzuri grave ale drepturilor omului, şi au venit la Calais cu speranţa că vor putea traversa în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici