Numărul românilor din Italia a depăşit cifra de 1,1 milioane

Numărul românilor din Italia a ajuns la cel puţin 1.165.000, comunitatea românilor ocupând primul loc în Peninsulă şi locul doi ca număr de imigranţi în spaţiul UE, după turci, arată un raport al organizaţiei Caritas, citat de pagina online a agenţiei ASCA.

1070 afișări
Imaginea articolului Numărul românilor din Italia a depăşit cifra de 1,1 milioane

Numărul românilor din Italia a depăşit cifra de 1,1 milioane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul intitulat "Românii din Italia - între respingere şi acceptare" a fost elaborat de Franco Pittau, Antonio Ricci şi Laura Timsa Edizioni, fiind prezentat la sediul "Accademia di Romania" din Roma.

Potrivit statisticilor oficiale, românii reprezintă 24,5 la sută din totalul străinilor aflaţi în Italia, fiind responsabili de 13,8 la sută din delictele atribuite imigranţilor.

"Este din ce în ce mai important să planificăm cât mai bine conlocuirea cu românii, care reprezintă un sfert dintre imigranţii aflaţi în Italia. O comunitate adesea discriminată în Italia din cauza presupusei asocieri cu atitudini deviante", subliniază Caritas.

"Trebuie să recunoaştem că în trecut a existat ceva anormal şi din partea italienilor pentru că, pe baza delictelor comise de români la nivel individual, s-a ajuns la etichetarea unui întreg popor ca fiind «infractor»", adaugă Caritas.

"Cei mai mulţi dintre români au intenţia fermă de a se integra în Italia, unde au reuşit să depăşească o situaţie economică nesatisfăcătoare, muncind şi creând firme, demonstrând recunoştinţă şi ataşament pentru ţara care i-a primit", încheie Caritas, precizând că 700.000 de români muncesc oficial în Italia şi 28.000 deţin companii în Peninsulă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici