Numeroase regiuni din Pakistan sunt izolate din cauza inundaţiilor - VIDEO

Numeroase regiuni din Pakistan sunt izolate din cauza celor mai grave inundaţii din istoria ţării, 15 milioane de persoane fiind afectate de intemperii, o criză comparabilă cu seismul produs în 2005 în partea pakistaneză a Kashmirului.

70 afișări
Imaginea articolului Numeroase regiuni din Pakistan sunt izolate din cauza inundaţiilor - VIDEO

Numeroase regiuni din Pakistan sunt izolate din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toată regiunea Văii Swat, unde au avut loc ofensive antitalibane, este izolată, la fel ca şi o parte a regiunii Pendjab (centru) şi a provinciei Sind (sud).

Preşedintele Asif Ali Zardari, criticat pentru că se află în străinătate, este aşteptat luni în Pakistan, după un turneu efectuat în Europa.

Potrivit Naţiunilor Unite, nivelul nevoilor umanitare este comparabil cu cel pe care l-a avut Pakistanul după cutremurul din 2005, soldat cu 73.000 de morţi şi 3,5 milioane de sinistraţi.

Potrivit ONU, aproape 500.000 de persoane au rămas fără locuinţe şi 700.000 de hectare de teren au fost distruse în regiunea Pendjab. Cu toate acestea, daunele ar putea fi mai mari în provincia Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest).

Chiar dacă meteorologii prognozează reducerea precipitaţiilor, autorităţile din districtul Muzaffargarh (provincia Khyber Pakhtunkhwa) au evacuat populaţia din cauza creşterii nivelului râurilor.

Potrivit unui oficial al echipelor de intervenţie, generalul Ghayoor Mehmood, inundaţiile din această provincie s-au soldat cu 1.400 de morţi şi 213 dispăruţi.

Autoritatea pakistaneză pentru gestionarea catastrofelor estimează că 12 milioane de persoane sunt afectate de inundaţiile din regiunile Pendjab şi Khyber Pakhtunkhwa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici