Numeroşi americani din străinătate vor să renunţe la cetăţenie pentru a nu mai plăti impozite

Numeroşi cetăţeni americani care locuiesc în străinătate doresc să renunţe la naţionalitate pentru a nu mai fi nevoiţi să plătească impozite şi în Statele Unite, informează Financial Times în ediţia electronică.

26 afișări
Imaginea articolului Numeroşi americani din străinătate vor să renunţe la cetăţenie pentru a nu mai plăti impozite

Numeroşi americani din străinătate vor să renunţe la cetăţenie pentru a nu mai plăti impozite

Spre exemplu, la ambasada americană din Londra există o listă lungă a persoanelor care au iniţiat demersuri pentru a renunţa la cetăţenia americană, în încercarea de a evita presiunile Serviciului Fiscal Intern.

Unul dintre avocaţii care se ocupă de astfel de cazuri este Suzanne Reisman, o fostă activistă pentru drepturi civice. "Faci multe sacrificii când trebuie să plăteşti impozite americane deşi trăieşti în afara ţării de mult timp. De asemenea, faci sacrificii când renunţi la cetăţenia americană", afirmă avocata.

Dat fiind că există mulţi americani care lucrează la companii în afara ţării, motivul principal pentru renunţarea la cetăţenie este clarificarea statutului fiscal. Americanii care trăiesc în străinătate sunt obligaţi să plătească impozite pe venit, fiind taxaţi practic în două state.

"Renunţarea la cetăţenia americană este renunţarea la o viaţă foarte complicată, cea de jonglare între două sisteme de impozitare diferite", explică expertul Alex Jones.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici