Numeroşi deputaţi boicotează o cină de Ramadan oferită de Ahmadinejad - presă

Majoritatea celor 290 de deputaţi ai Parlamentului iranian, dominat de conservatori, au boicotat un "iftar" (masă de seară, după apusul soarelui, în timpul Ramadanului) oferit duminică de preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, a relatat, marţi, un cotidian reformator.

14 afișări
Imaginea articolului Numeroşi deputaţi boicotează o cină de Ramadan oferită de Ahmadinejad - presă

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Duminică seara, numai 20 dintre cei 290 de deputaţi au participat la recepţia oferită de preşedinte", afirmă publicaţia Etemad.

Această decizie a fost luată după ce preşedintele Ahmadinejad a "răspuns cu răceală" apelurilor deputaţilor care i-au cerut să-i consulte cu privire la alcătuirea Guvernului, au explicat deputaţi influenţi, citaţi de cotidian.

Săptămâna trecută, Mahmoud Ahmadinejad a supus Adunării lista celor 21 de miniştri pe care i-a ales să alcătuiască viitorul Guvern.

Preşedintele ultraconservator, a cărui realegere contestată de la 12 iunie a generat proteste în masă, se confruntă deja cu nemulţumirea deputaţilor din propria tabără cu privire la compoziţia noului Cabinet.

Numeroşi conservatori îi reproşează că privilegiază fidelitatea faţă de persoana sa în faţa competenţei.

În pofida solicitărilor repetate ale deputaţilor, Ahmadinejad a refuzat să-i consulte pe aleşi cu privire la alcătuirea Guvernului, potrivit presei iraniene.

Parlamentul se va pronunţa asupra candidaţilor preşedintelui pentru noul Guvern timp de trei zile, începând cu 30 august.

Mai mulţi deputaţi au boicotat, de asemenea, o recepţie oferită de şeful statului la puţin timp după realegerea sa.

În Iran, preşedinţii organizează anual o cină de Ramadan pentru deputaţi, iar în acest an Mahmoud Ahmadinejad a organizat ospăţul duminică, a doua zi a lunii postului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici