Nuri al-Maliki lansează critici dure la adresa Franţei şi a doi senatori americani

Premierul irakian Nuri al-Maliki a protestat faţă de Hillary Clinton şi de un alt senator american care au cerut înlocuirea sa din funcţie, acuzând de asemenea Franţa că doreşte înlăturarea lui de la putere, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Nuri al-Maliki lansează critici dure la adresa Franţei şi a doi senatori americani

Nuri al-Maliki lansează critici dure la adresa Franţei şi a doi senatori americani

Maliki a reacţionat astfel faţă de declaraţiile senatorilor democraţi Carl Levin şi Hillary Clinton, care au cerut deputaţilor irakieni să aleagă pe altcineva la conducerea Guvernului de uniune naţională de la Bagdad.

"Hillary Clinton şi Carl Levin sunt democraţi şi ar trebui să respecte democraţia. Ei vorbesc despre Irak ca şi cum ar fi vorba despre propriul obiect", a spus premierul irakian în cursul unei conferinţe de presă.

Al-Maliki a adăugat că cei doi senatori "nu au trecut în viaţa lor prin divergenţe asemenea celor cu care ne confruntăm noi, în Irak". "Atunci când îşi împărtăşesc ideile, nu înţeleg ce înseamnă reconcilierea", a adăugat el.

Premierul irakian a denunţat de asemenea declaraţiile atribuite ministrului francez al Afacerilor Externe, Bernard Kouchner, care a cerut retragerea lui al-Maliki. Şeful Guvernului de la Bagdad a cerut Franţei să îşi prezinte scuze pentru aceste afirmaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici