NYT: Nicolas Sarkozy are nevoie de "o doză de disciplină"

Cotidianul american New York Times îl avertizează pe preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, într-un editorial publicat în ediţia electronică de sâmbătă, că "atunci când comportamentul unui politician stă în calea misiunii acestuia, este momentul pentru o doză de disciplină".

14 afișări
Imaginea articolului NYT: Nicolas Sarkozy are nevoie de "o doză de disciplină"

NYT: Nicolas Sarkozy are nevoie de "o doză de disciplină" (Imagine: Mediafax Foto)

Ziarul apreciază că "toate sondajele au arătat clar că Sarkozy a fost pedepsit pentru bufoneriile puternic mediatizate şi neprezidenţiale care i-au adus porecla de «preşedinte Bling-Bling»" şi reaminteşte înfrângerea în alegeri suferită de partidul de centru-dreapta al preşedintelui francez la alegerile municipale.

"Pentru un politician care a muncit atât de mult timp şi atât de intens pentru a ajunge la Palatul Elysee, Sarkozy a demonstrat o noţiune curioasă despre cum trebuie să se comporte odată ajuns acolo. Divorţul său furtunos şi căsătoria aproape imediată (...) au fost numai cele mai senzaţionale dintre acţiunile care l-au adus pe Sarkozy de 252 ori în 2007 pe coperta unor reviste franţuzeşti glossy", adaugă New York Times.

Ziarul recunoaşte că unele dintre acestea au fost probleme strict personale ale lui Sarkozy, dar pe altele le consideră decizii eronate - momentul în care a plecat în timpul unui interviu pentru CBS News, afirmând că purtătorul său de cuvânt este "un imbecil", sau reacţia violentă în faţa unui bărbat care a refuzat să-i strângă mâna la un târg agricol de la Paris.

Aceste secvenţe foarte mediatizate pe Internet au fost completate de mesaje contradictorii din partea administraţiei franceze, preşedintele sau consilierii săi acţionând sau făcând declaraţii care le contrazic pe cele ale miniştrilor.

"Cu puţin noroc, reversul electoral va fi exact ce îi este necesar lui Sarkozy pentru a-şi concentra energia sa fără margini asupra promisiunilor făcute: reforme economice serioase. El a spus că va trage concluziile după alegerile locale, iar oficialii de la Elysee iau măsuri pentru a-l «face prezidenţial» pe preşedinte. Sarkozy este mult prea exuberant pentru a fi transformat într-o clonă a predecesorilor săi sobri şi pompoşi, dar când comportamentul unui politician stă în calea misiunii sale, este momentul pentru o doză de disciplină", conchide editorialul din New York Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici