NYT: Un român, fost şofer al familiei Trump, închis de opt luni de autorităţile de imigrare din SUA. Pe numele său exista o condamnare în România

Un român, în vârstă de 38 de ani, care a lucrat ca şofer pentru familia preşedintelui Donald Trump, a fost arestat în urmă cu opt luni de autorităţile de imigrare din SUA, după ce s-a descoperit că acesta era condamnat în lipsă în România, relatează cotidianul The New York Times.

3543 afișări
Imaginea articolului NYT: Un român, fost şofer al familiei Trump, închis de opt luni de autorităţile de imigrare din SUA. Pe numele său exista o condamnare în România

NYT: Un român, fost şofer al familiei Trump, închis de opt luni de autorităţile de imigrare din SUA

Zoltan T. a ajuns în mod legal în Statele Unite, în anul 2011, fiind deţinător al unei Cărţi verzi. Între 2013 şi 2016 a lucrat în cadrul unui club de golf deţinut de Donald Trump, fiind şofer pentru o serie de membri ai familiei Trump şi oficiali ai echipei de campanie.

Bărbatul a fost însă arestat după ce în anul 2016 a depus actele pentru obţinerea cetăţeniei americane. Autorităţile au descoperit în urma verificării trecutului că pe numele său exista o condamnare în lipsă în România pentru fraude în asigurări.

Soţia bărbatului, Alina R., a declarat pentru The New York Times că bănuieşte că infracţiunea s-a produs atunci când un prieten al românului s-a folosit de numele lui pentru a obţine în mod ilegal despăgubiri de la o companie de asigurări auto. Avocatului lui Zoltan T. a declarat pentru jurnaliştii americani că autorităţile române nu au solicitat extrădarea clientului său.

Totuşi, în urmă cu câteva luni, un judecător de la o instanţă din SUA a ordonat deportarea lui Zoltan T. Avocatul românului însă a contestat decizia şi apelul urmează să fie judecat.

Administraţia Donald Trump a înăsprit măsurile în domeniul imigraţiei, inclusiv prin extinderea paletei de infracţiuni pentru care se poate lua măsura deportării.

Soţia bărbatului a declarat că-şi va urma soţul în România, însă fără acces la serviciile medicale din SUA, fiica lor, în vârstă de 8 ani, care suferă de o boală cardiacă congenitală, are mici şanse să supravieţuiască. Născută în România, a fost supusă în Germania la două operaţii de urgenţă la doar cinci zile după naştere.

"Revenirea în România ar însemna semnarea condamnării ei la moarte", a declarat Alina R.

În perioada campaniei prezidenţiale din 2016, Zoltan T. a fost promovat adjunct al şefului diviziei de securitate a clubului de gold din Jupiter, Florida. El prelua demnitari şi membri ai echipei de campanie de la aeroport, identitatea lui fiind verificată de Serviciul Secret din SUA, a relatat soţia bărbatului.

În cele din urmă, în octombrie 2016, Zoltan T. şi-a dat demisia întrucât nu se înţelegea cu un nou manager.

Oficialii de la Organizaţia Trump nu au răspuns încă la solicitările presei de face comentarii în legătură cu acest caz.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici