O a treia persoană a intrat fără invitaţie la dineul de la Casa Albă, din noiembrie

O a treia persoană a reuşit să intre fără invitaţie la Casa Albă, la sfârşitul lui noiembrie, în cursul unui dineu oferit în onoarea premierului indian, a recunoscut luni poliţia, deja pusă într-o situaţie stânjenitoare de informaţiile privind intruziunea unui cuplu în acea seară.

70 afișări
Imaginea articolului O a treia persoană a intrat fără invitaţie la dineul de la Casa Albă, din noiembrie

O a treia persoană a intrat fără invitaţie la dineul de la Casa Albă, din noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ancheta Secret Service privind ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere al securităţii în timpul dineului oficial în onoarea Indiei, la 24 noiembrie 2009, a evidenţiat că o a treia persoană, care nu figura pe lista de invitaţi de la Casa Albă, a intrat", a precizat Secret Service, într-un comunicat.

Secret Service este autoritatea responsabilă de protecţia preşedintelui şi a personalităţilor de rang înalt. Ea a fost criticată aspru după ce un cuplu a reuşit să participe la dineul de la Casa Albă organizat în onoarea premierului indian, Manmohan Singh, aflat în vizită de stat.

Tareq şi Michaele Salahi, candidaţi la o emisiune de tip reality-show, au dat mâna cu preşedintele Barack Obama şi au făcut fotografii cu vicepreşedintele Joe Biden. Ei s-au lăudat apoi pe site-ul de socializare Facebook.

O asemenea lacună în sistemul de securitate prezidenţială a determinat Congresul să se sesizeze în acest caz. În cursul unei audieri de la 3 decembrie, directorul Secret Service, Mark Sullivan, a recunoscut că o "eroare a fost comisă". Soţii Salahi au fost citaţi să compară în faţa congresmenilor.

Secret Service nu a comunicat identitatea celui de-al treilea intrus, care a pătruns în Casa Albă în cadrul delegaţiei indiene. "În prezent, nimic nu arată că această persoană (...) a intrat în contact cu preşedintele sau cu Prima Doamnă", Michelle Obama, potrivit poliţiei.

O anchetă penală este în curs de desfăşurare în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici