O adresă IP din România, implicată într-un atac cibernetic împotriva preşedinţiei moldovene

Centrul de telecomunicaţii speciale din R.Moldova a depistat două atacuri cibernetice, dintre care unul implicând o adresă IP din România, care au avut ca scop blocarea reţelei informaţionale a administraţiei prezidenţiale de la Chişinău, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

89 afișări
Imaginea articolului O adresă IP din România, implicată într-un atac cibernetic împotriva preşedinţiei moldovene

O adresă IP din România, implicată într-un atac cibernetic împotriva preşedinţiei moldovene (Imagine: Mediafax Foto)

La 8 aprilie, la ora 17.55 (17.55 ora României), Centrul de telecomunicaţii speciale a depistat un atac cibernetic masiv (DDoS - Denial of Service), orientat spre blocarea funcţionării resurselor informaţionale ale administraţiei prezidenţiale, anunţă comunicatul.

Analiza incidentului a demonstrat că atacul a fost organizat de un hacker sau un grup de hackeri, prin intermediul unei reţele "botnet".

În urma verificării detaliate a fişierelor de statistică, centrul a constat că sursa atacului reprezintă o reţea controlabilă de calculatoare virusate, dislocate în diferite zone ale reţelei de Internet. Conform datelor statistice ale experţilor internaţionali în domeniul securităţii informaţionale "SecureWorks", acest tip de reţea poate include circa 150 de milioane de calculatoare, inclusiv servere conectate la reţeaua de Internet.

Potrivit comunicatului, specialiştii centrului au întreprins o serie de măsuri în vederea stopării atacului şi au lansat sistemul de monitorizare.

Al doilea atac a avut loc la 10 aprilie şi a reprezentat transmiterea unui volum enorm de 3,5 milioane de cereri de conectare (pachete de sincronizare) pe parcursul a şase minute, de la o adresă IP înregistrată în România, la Bucureşti, adaugă comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici