O amplă campanie pentru competitivitate se aşteaptă de la reuniunea la nivel înalt a liderilor UE

Liderii Uniunii Europene vor profita de summitul de săptămâna viitoare pentru a face apel la acţiuni consistente pentru a asigura competitivitatea pe termen lung a blocului comunitar şi poziţia de lider pe scena mondială.

88 afișări
Imaginea articolului O amplă campanie pentru competitivitate se aşteaptă de la reuniunea la nivel înalt a liderilor UE

O amplă campanie pentru competitivitate se aşteaptă de la reuniunea la nivel înalt a liderilor UE

Liderii statelor membre ale UE se vor reuni la Bruxelles în perioada 17-18 aprilie pentru un summit axat pe provocările economice cu care se confruntă blocul comunitar din cauza tensiunilor geopolitice şi a trecerii rapide la tehnologia digitală.

"Tensiunile geopolitice şi măsurile politice luate de partenerii şi concurenţii internaţionali, în special în ceea ce priveşte subvenţiile, au scos la iveală vulnerabilităţile Uniunii, în timp ce productivitatea pe termen lung şi tendinţele tehnologice necesită ajustări urgente", se arată într-un proiect al summitului consultat de Reuters.

Liderii UE îşi vor îndrepta atenţia spre ”o aprofundare a pieţei unice a UE până în iunie 2025, cu măsuri concrete pentru eliminarea barierelor, aplicarea mai eficientă a normelor existente şi acordarea unei atenţii deosebite întreprinderilor mai mici”.

Noul acord european privind competitivitatea va necesita eforturi din partea instituţiilor UE şi a statelor membre pentru a elimina deficitele în materie de creştere, productivitate şi inovaţii în comparaţie cu rivalii. ”Nu se menţionează numele acestor rivali, dar liderii UE se vor gândi, fără îndoială, la China şi la Statele Unite în cadrul deliberărilor lor”, relevă sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici