Sistemul israelian de apărare antirachetă pe mare a fost folosit pentru prima dată. A doborât o dronă

Israelul a folosit, pentru prima dată, un sistem maritim de apărare antirachetă pentru a doborî o dronă care se apropia dinspre Marea Roşie şi care a declanşat sirenele în oraşul portuar Eilat, a anunţat marţi armata israeliană.

380 afișări
Imaginea articolului Sistemul israelian de apărare antirachetă pe mare a fost folosit pentru prima dată. A doborât o dronă

Sistemul israelian de apărare antirachetă pe mare a fost folosit pentru prima dată. A doborât o dronă

Portul Eilat a fost, în ultima vreme, o ţintă frecventă a unor atacuri ale grupării insurgente Houthi, din Yemen, susţinută de Iran. Israelul a trimis nave de apărare în Marea Roşie după începerea războiului din Gaza.

Una dintre aceste nave cu rachete a doborât drona care venea dinspre Marea Roşie cu noul sistem antirachetă numit C-Dome, relatează Reuters.

"Pentru prima dată, o navă de rachete a interceptat cu succes un vehicul aerian fără pilot care s-a apropiat dinspre est şi a trecut în zona Golfului Eilat", a comunicat armata israeliană.

C-Dome utilizează acelaşi sistem de interceptare ca Iron Dome, care însă este o soluţie de apărare pe uscat, contracarând rachetele şi dronele cu rază de acţiune mai scurtă.

Din sistemul israelian de apărare antiaeriană mai face parte şi Arrow-3, proiectat să intercepteze rachete balistice în afara atmosferei terestre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici