O asistentă medicală din Alaska a avut o reacţie severă la vaccinul Pfizer, asemănătoare şocului anafilactic

  • Un cadru medical din Alaska a suferit o reacţie alergică severă după ce s-a vaccinat cu Pfizer
  • Femeia a fost internată şi este sub tratament de miercuri
  • Persoana nu are un istoric de alergii la medicamente, însă nu se ştie dacă suferă de alte alergii
  • Specialiştii sunt de părere că reacţia asemănătoare şocului anafilactic este una şi aceeaşi cu cea pe care au avut-o alte două cadre medicale din Marea Britanie săptămâna trecută
2863 afișări
Imaginea articolului O asistentă medicală din Alaska a avut o reacţie severă la vaccinul Pfizer, asemănătoare şocului anafilactic

O asistentă vaccinată a avut o reacţie severă, asemănătoare şocului anafilactic

Un cadru medical din Alaska, vaccinat/ă cu Pfizer – nu se cunosc încă mai multe date despre identitatea persoanei – a suferit o reacţie alergică severă după vaccin, asemănătoare şocului anafilactic, relatează Daily Mail.

Oficialii medicali ai Spitalului Regional Bartlett din Juneau, Alaska, au oferit explicaţii într-o conferinţă de presă. Aceştia au declarat că femeia, cadru medical, nu are un istoric privind alergiile şi nu a experimentat niciodată un şoc anafilactic, reacţie alergică care poate pune viaţa în pericol.

„A avut o erupţie roşie pe faţă şi corp”, a spus dr. Lindy Jones, medicul care a tratat-o. „Am fost îngrijorată că ar putea intra în şoc anafilactic”. Astfel, Jones i-a administrat injecţia de urgenţă cu epinefrină.

Simptomele s-au diminuat, dar au reapărut la scurt timp. Femeia a fost spitalizată pe parcursul nopţii şi este de aşteptat să fie externată în cursul zilei de azi.

Compania Pfizer a precizat, într-un comunicat de presă, că lucrează alături de autorităţile din Alaska pentru a analiza reacţia femeii şi că va monitoriza atent „toate raportările legat de reacţii alergice grave de după vaccinare”. De asemenea, Pfizer spune că va actualiza prospectul dacă este necesar.

În ciuda reacţiei adverse, asistenta a declarat că este entuziasmată că a primit vaccinul. Totuşi, femeia a fost sfătuită să nu mai primească şi a doua doză.

Află mai multe...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici