O asociaţie italiană va organiza patrule de voluntari pe străzile Romei

Mişcarea italiană Circolo delle Liberta - Roma Liberale (Cercul Libertăţilor - Roma Liberală) va organiza, pe bază de voluntariat, patrule în zonele cu risc ridicat de infracţionalitate din Roma.

5 afișări
Imaginea articolului O asociaţie italiană va organiza patrule de voluntari pe străzile Romei

O asociaţie italiană va organiza patrule de voluntari pe străzile Romei

Potrivit Corriere della Sera în ediţia online, decizia a fost luată ca reacţie la violarea şi agresarea italiencei Giovanna Reggiani, pe o stradă din Roma, de către un rom de origine română.

Organizaţia a început deja înscrierile pentru aşa-numitele "patrule ale libertăţii".

"Ne-am săturat să asistăm neputincioşi la ce se întâmplă pe străzile Romei", explică Giuseppe Luca, preşedintele filialei locale a organizaţiei.

"Am criticat mereu starea de degradare din cartierele noastre, am cerut chiar şi o audienţă la primarul Romei, dar nu am primit niciun răspuns. Dorim să organizăm chiar din această noapte «patrulele libertăţii», verificări spontane în zonele de risc, pentru a oferi siguranţa care lipseşte din cauza neglijenţei Guvernului Romano Prodi şi refuzului primarului Walter Veltroni", adaugă Luca.

"Primarul Veltroni se gândeşte la altceva, Guvernul nu poate garanta siguranţa italienilor, forţele de ordine nu au mijloace suficiente. Aceastea sunt cauzele violenţelor zilnice de la Roma. Locuitorii Romei sunt privaţi de dreptul la siguranţă", argumentează reprezentantul organizaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici