O companie a livrat cu bună ştiinţă unt de arahide contaminat cu salmonela

Proprietarul companiei aflate la originea unei intoxicaţii alimentare care a provocat moartea a cel puţin opt persoane în Statele Unite a ordonat livrarea untului de arahide contaminat pentru a evita pierderi financiare, potrivit unor documente publicate de Congresul american.

70 afișări
Imaginea articolului O companie a livrat cu bună ştiinţă unt de arahide contaminat cu salmonela

O companie a livrat cu bună ştiinţă unt de arahide contaminat cu salmonela

Schimburile de e-mailuri obţinute de o subcomisie a Camerei Reprezentanţilor şi transmise presei indică faptul că proprietarul, care conduce şi firma Peanut Corporation of America (PCA), Stewart Parnell, a dat ordin directorului fabricii să expedieze pachetele cu unt de arahide, în pofida faptului că analizele de laborator arătau un rezultat pozitiv la o contaminare cu bacterii salmonela.

El se plânge într-un e-mail adresat directorului fabricii că acest test de laborator "costă foarte mult şi provoacă în mod evident enorme întârzieri între momentul în care sunt recoltate arahidele şi momentul în care pot fi facturate".

Parnell adaugă în acest e-mail că "societatea trebuie să se protejeze pe sine şi că problema rezidă în faptul că aceste teste nu garantează nici o protecţie, fiind, potrivit lui, în cel mai bun caz o indicaţie".

Chiar după ce Food and Drug Administration (FDA), agenţia de medicamente şi produse alimentare, a demarat o anchetă şi a obligat societatea să înceapă retragerea produselor potenţial contaminate de pe piaţă, Steward Parnell solicită în luna ianuarie, într-un email adresat responsabililor FDA, să permită grupului său continuarea normală a activităţilor.

"Avem nevoie disperată cel puţin de transformarea arahidelor în stare brută în silozurile noastre pentru a câştiga bani", scrie el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici