O crimă din Colorado, rezolvată după aproape jumătate de secol

Poliţia din Colorado a rezolvat cazul uciderii lui Teree Becker, o femeie care avea la momentul crimei 20 de ani, după 48 de ani, potrivit CBS News.

278 afișări
Imaginea articolului O crimă din Colorado, rezolvată după aproape jumătate de secol

O crimă din Colorado, rezolvată după aproape jumătate de secol

Potrivit Departamentului de Poliţie Westminster, Becker a fost văzută ultima dată pe 4 decembrie 1975, în timp ce făcea autostopul pentru a-şi vizita prietenul la închisoarea Adams County Jail din Brighton, Colorado. Cadavrul ei a fost găsit de un cuplu în dimineaţa următoare şi se pare că a fost aruncat pe un câmp împreună cu hainele şi alte obiecte personale. Anchetatorii au descoperit că fusese violată şi asfixiată.

Cazul nerezolvat a fost revizuit de mai multe ori de-a lungul deceniilor, a precizat poliţia, inclusiv în 2003, când Biroul de Investigaţii din Colorado a prelevat ADN-ul unui bărbat de pe o probă legată de acest caz. Acel ADN a generat un profil, care a fost introdus în baza de date naţională Combined DNA Index System, dar nu s-a găsit nicio potrivire.

În 2013, un profil ADN introdus în aceeaşi bază de date de către Departamentul de Poliţie din Las Vegas a coincis cu profilul generat în 2003. Profilul din Las Vegas fusese generat în timpul examinării unui caz nerezolvat din 1991 din oraş, care implica, de asemenea, o femeie care fusese violată şi ucisă. Poliţia a reuşit să stabilească faptul că acelaşi suspect a fost implicat în ambele cazuri. Niciunul dintre departamente nu avea un suspect la momentul respectiv.

În 2018, profilul ADN creat în Colorado a fost „determinat ca fiind un bun candidat pentru genealogia genetică”, a precizat Departamentul de Poliţie din Westminster. Genealogia genetică compară probele de ADN între ele pentru a găsi persoane care ar putea fi înrudite între ele. În acest caz, a fost folosită pentru a conduce poliţia către Thomas Martin Elliott.

Probele ADN au rezolvat cazul

Elliott era deja decedat, dar în octombrie, Departamentul de Poliţie din Las Vegas a obţinut consimţământul pentru a-i exhuma cadavrul în legătură cu cele două omucideri. Un detectiv de la Departamentul de Poliţie din Westminster a fost, de asemenea, în Las Vegas pentru a asista la exhumare, a precizat departamentul de poliţie. Oasele sale au fost colectate şi analizate, iar în decembrie, a fost identificat ca fiind compatibil cu profilul ADN necunoscut, ceea ce înseamnă că misterul Becker a fost rezolvat.

„Suntem încântaţi că am reuşit să rezolvăm acest caz nerezolvat şi sperăm să aducem o concluzie prietenilor şi familiei lui Teree Becker”, a declarat Departamentul de Poliţie din Westminster.

Detectivii au descoperit că Elliott a petrecut ceva timp în închisoare, inclusiv pentru un jaf comis cu puţin timp înainte de uciderea lui Becker. În cele din urmă, Elliott a fost condamnat şi a executat şase ani de închisoare pentru jaf. El a fost eliberat din închisoare în Las Vegas în 1981, iar apoi a comis o infracţiune împotriva unui copil care a dus la o condamnare de 10 ani. El a fost eliberat din nou în 1991, iar apoi a comis crima care a dus la profilul ADN din Las Vegas, potrivit Departamentului de Poliţie din Westminster.

Elliott s-a sinucis în octombrie 1991, potrivit poliţiei, şi a fost înmormântat în Nevada.

Poliţia a declarat că mai există nouă cazuri nerezolvate în Westminster, Colorado, care vor continua să fie investigate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici