O curte federală din SUA a decis să permită barba şi turbanul recruţilor sikh care devin puşcaşi marini americani

Puşcaşii marini americani nu pot forţa recruţii sikh să îşi încalce convingerile religioase prin rasul bărbii, a decis vineri o curte de apel federală, scrie Washingtown Post.

337 afișări
Imaginea articolului O curte federală din SUA a decis să permită barba şi turbanul recruţilor sikh care devin puşcaşi marini americani

Hepta

„Ei suferă acum şi vor continua să sufere prejudicii grave, imediate şi continue în exercitarea credinţei lor”, a scris completul Curţii de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul D.C., impunând încetarea acestei politicii.

Trei bărbaţi sikh care sperau să treacă prin tabăra de instrucţie au contestat politica în instanţa federală în acest an, împreună cu un căpitan care doreşte să poată servi cu barbă în zonele de luptă. În timp ce procesul lor este în curs de desfăşurare, ordinul le cere puşcaşilor marini să îi acomodeze acum, astfel încât aceştia să poată începe antrenamentul.

„Hotărârea de astăzi este o victorie majoră pentru aceşti recruţi sikh, care pot începe acum antrenamentul de bază fără a fi nevoiţi să renunţe la convingerile lor religioase”, a declarat Eric Baxter, care i-a reprezentat pe reclamanţi, într-o declaraţie. „Este, de asemenea, o victorie pentru naţiunea noastră, deoarece trei bărbaţi curajoşi şi dedicaţi vor servi în curând naţiunea noastră cu vitejie în Corpul puşcaşilor marini”.

Interdicţia impusă de puşcaşii marini privind părul facial se aplică în antrenamentele de bază şi în „zonele de luptă”.

Oficialii au apărat politica ca fiind necesară pentru uniformitatea şi disciplina necesare pentru a deveni puşcaş marin şi a servi ca atare în situaţii periculoase. Colonelul Adam Jeppe, care se ocupă de astfel de politici, a declarat în faţa instanţei că recruţii puşcaşi marini sunt „dezbrăcaţi de individualitatea lor pentru a ... funcţiona ca o echipă”. El a adăugat că „toţi cei care doresc să fie puşcaşi marini trebuie adesea să fie dispuşi să renunţe la ceva pentru a accepta uniformitatea şi ceea ce înseamnă aceasta. Acest sacrificiu comun contribuie la forjarea coeziunii unităţii”.

Dar la pledoaria de luna trecută, avocaţii Departamentului de Justiţie s-au străduit să explice de ce o barbă impusă din punct de vedere religios ar ameninţa această coeziune, în timp ce alte adaptări nu o fac. Puşcaşii marini au creat în acest an o excepţie pentru părul facial pentru recruţii care suferă de o reacţie inflamatorie dureroasă la epilare şi au oferit mai multă libertate de acţiune pentru femeile cu părul lung. De asemenea, ramura militară şi-a relaxat recent regulile privind tatuajele vizibile.

„Cum poate fi acesta mijlocul cel mai puţin restrictiv când există alte scutiri larg răspândite?”, a întrebat judecătorul Neomi Rao.

Iar puşcaşii marini fac parte din Marina Militară, a cărei academie permite recruţilor sikh să-şi păstreze barba la antrenamentele de bază. Forţele aeriene şi armata fac la fel.

„Şi alte ramuri ale armatei au forţe de desfăşurare rapidă”, a declarat judecătoarea Patricia Millett la pledoarie. „Când puşcaşii marini pleacă în misiunile lor, cine îi ia? Marina, care face cazări”.

Judecătorul J. Michelle Childs a pus la îndoială substanţa din spatele afirmaţiei lui Jeppe, conform căreia uniformitatea fizică generează coeziune psihologică.

„Se pare că acestea sunt obiective, faţă de un fel de teorii bazate pe dovezi”, a spus ea.

Instanţa nu a abordat limitările privind serviciul pentru puşcaşii marini cu barbă care au terminat tabăra de instrucţie de 13 săptămâni, spunând că nu era relevant pentru apelul în intanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barbă,
turban,
marină

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici