O delegaţie a SUA, condusă de Jared Kushner, caută sprijin pentru un plan de pace în Orientul Mijlociu

Consilierul Casei Albe, Jared Kushner, conduce o delegaţie a Statelor Unite în Orientul Mijlociu săptămâna aceasta, în căutarea unui sprijin la sfârşitul lunii iunie pentru un plan de pace, menit să ajute palestinienii, a declarat marţi un oficial american, relatează Reuters.

522 afișări
Imaginea articolului O delegaţie a SUA, condusă de Jared Kushner, caută sprijin pentru un plan de pace în Orientul Mijlociu

O delegaţie a SUA, condusă de Jared Kushner, caută sprijin pentru un plan de pace în Orientul Mijlociu

Kushner, Jason Greenblatt, trimisul special penru Orientul Mijlociu şi trimisul special al SUA pentru Iran şi consilierul lui Kushner, Avi Berkowitz, au început călătoria în Rabat şi urmează să sosească joi în Israel, în oraşele Amman şi Ierusalim.

Kushner va participa la conferinţa Bilderberg din Montreux, Elveţia, unde se aşteaptă să fie un vorbitor, la sfârşitul săptămânii şi apoi se va întâlni cu preşedintele american Donald Trump la Londra, care va efectua o vizită de stat săptămâna viitoare.

Călătoria este similară cu cea pe care Kushner şi Greenblatt au avt-o în februarie în statele din Golf, pentru a susţine sprijinul pentru partea economică a unui plan de pace din Orientul Mijlociu pe care l-au dezvoltat în numele lui Trump.

Oficialul a spus că un motiv pentru vizita de săptămâna aceasta este aceea de a susţine sprijinul pentru o conferinţă care ar urma să aibă loc pe 25-26 iunie în Manama, Bahrain, în care Kushner va dezvălui prima parte a mult-aşteptatului plan de pace israeliano-palestinian.

Planul, pe care Trump îl numea "afacerea secolului", este de a încuraja investiţiile în Cisiordania şi Fâşia Gaza de către ţările donatoare arabe înainte de a se lupta în centrul conflictului cu probleme politice spinoase.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici