O delegaţie de europarlamentari denunţă la Roma situaţia din taberele de romi

O delegaţie formată din parlamentari europeni a denunţat vineri la Roma "o situaţie care reprezintă o ofensă la adresa demnităţii umane", după o vizită într-o suburbie a capitalei italiene unde se află o tabără de câteva sute de romi, a anunţat agenţia ANSA.

14 afișări
Imaginea articolului O delegaţie de europarlamentari denunţă la Roma situaţia din taberele de romi

O delegaţie de europarlamentari denunţă la Roma situaţia din taberele de romi

"Nu există cuvinte pentru a descrie ceea ce am văzut. Este o situaţie care reprezintă o ofensă la adresa demnităţii umane", a declarat preşedintele Comisiei pentru libertăţi din cadrul Parlamentului European, belgianul Gerard Deprez, citat de agenţia italiană.

Parlamentarii europeni au vizitat tabăra Casilino 900, de la periferia Romei, unde trăiesc circa 600 de persoane.

"Mi-au spus că unii dintre ei trăiesc aici de peste 35 de ani, unde lipsesc cele mai elementare norme de igienă", a precizat Deprez.

Îndrebat despre procedura de recensământ a locuitorilor taberelor lansată de Guvernul italian, Deprez a considerat "normal ca un stat să vrea să ştie cine trăieşte pe teritoriul său", adăugând, însă, că acest recensământ ar trebui să fie însoţit de un "program de integrare".

Comisia Europeană şi-a dat acordul în privinţa recensământului locuitorilor taberelor din Italia. Francezul Jacques Barrot, comisar european pentru Justiţie şi Libertăţi, a avertizat Guvernul lui Silvio Berlusconi faţă de un recensământ pe criterii etnice sau religioase.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici