O doctoriţă din Irlanda care şi-a luat diploma în România nu ştie să ia pulsul unui pacient

O doctoriţă care a făcut studiile de medicină în România şi care lucrează la un spital din Irlanda nu a ştiut să ia pulsul unui pacient, cazul ajungând în atenţia Colegiului regional al medicilor, care a stabilit că tânăra nu are competenţe suficiente, informează ziarul Irish Times.

606 afișări
Imaginea articolului O doctoriţă din Irlanda care şi-a luat diploma în România nu ştie să ia pulsul unui pacient

O doctoriţă din Irlanda care a studiat în România, criticată că nu a ştiut să ia pulsul unui pacient (Imagine: Shutterstock)

Doctoriţa Asia Ndaga, în vârstă de 31 de ani, a terminat studiile de medicină în România în 2008, ea angajându-se pe 1 iulie 2010 la spitalul din localitatea irlandeză Letterkenny.

Semnele de întrebare în legătură cu competenţa medicului au apărut pentru că tânăra avea un ritm de lucru foarte lent şi nu a reuşit să stabilească diagnostice corecte.

Un alt medic, Ken Mulpeter, a evaluat-o pe tânăra colegă în august 2010, ea fiind pusă să ia pulsul unui pacient, punând degetele pe partea opusă încheieturii mâinii, invers decât în mod normal.

"Am fost puţin şocat când am văzut şi i-am cerut să ia pulsul pacientului la picioare. A pus degetele în locul unde nu poţi simţi pulsul", explică Mulpeter.

Consiliul regional al medicilor a stabilit că tânăra nu are competenţe suficiente, dosarul fiind transmis Colegiului naţional al medicilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici