O dronă a lovit faţada unui zgârie-nori din Moscova

2815 afișări
Imaginea articolului O dronă a lovit faţada unui zgârie-nori din Moscova

Sursa: AP / Mediafax Foto

Moscova este sub asaltul dronelor din nou 

Apărarea antiaeriană rusă a doborât „mai multe” drone care vizau regiunea Moscovei, a declarat primarul Serghei Sobyanin, una dintre ele lovind un turn care fusese deja lovit într-un atac anterior, citează The Guardian

„Faţada etajului 21 a fost deteriorată. Ferestrele au fost sparte”, a scris el într-o postare Telegram. Nu au fost raportaţi răniţi 

Ministerul rus al Apărării a declarat că două drone au fost distruse de sistemele de apărare aeriană în districtele Odintsovo şi Narofominsk de lângă Moscova, în timp ce o a treia a fost doborâtă în capitală, potrivit agenţiei de presă ruse Tass.

Ucraina a fost imediat acuzată de atac terorist.

Atacurile au avut loc la două zile după ce trei drone au fost doborâte duminică deasupra Moscovei, deşi Ucraina nu şi-a recunoscut responsabilitatea pentru atacuri.

În atacul de duminică, Rusia a declarat că apărarea sa antiaeriană a doborât o dronă în Odintsovo, în regiunea Moscova din jur, în timp ce alte două au fost blocate şi s-au prăbuşit în districtul de afaceri din Moscova.

Moscova şi zona înconjurătoare se află la mai mult de 500 km de graniţa cu Ucraina şi de conflictul aflat în desfăşurare acolo, dar au fost vizate de mai multe atacuri cu drone în acest an. 

Atacul se petrece în contextul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că războiul „se va extinde pe teritoriul Rusiei".

Putin decretează pedepse aspre pentru ruşii care nu se prezintă la datorie 

Putin a semnat ieri legea care impune amenzi pentru cei care nu se prezinta la centrul de inrolare, precum si pentru neînlesnirea mobilizării.

Potrivit legii, amenda pentru funcţionari va fi de la 60.000 la 80.000 de ruble (650 - 870 dolari)  şi de la 400.000 la 500.000 de ruble (4350 - 5440 dolari) pentru entităţile colective.

Putin a semnat, de asemenea, o lege care ridică amenda la 30.000 de ruble (326 de dolari) pentru neprezentarea la comisia de proiect fără un motiv întemeiat.

Anterior, amenda pentru neprezentarea la comisia de proiect pe ordinea de zi fără un motiv întemeiat varia între 500 şi 3.000 de ruble (5-32 dolari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici