O dronă ce transporta explozibil a căzut în Bulgaria, la 30 de kilometri de graniţa cu România

Ministerul bulgar al Apărării a anunţat luni că a trimis o unitate specială pentru a inspecta şi dezactiva o dronă care transporta explozibil şi care a aterizat duminică seara în localitatea Tyulenovo de la Marea Neagră.

7107 afișări
Imaginea articolului O dronă ce transporta explozibil a căzut în Bulgaria, la 30 de kilometri de graniţa cu România

Sursa foto: Facebook / Radoslav Rusev

În urma inspecţiei, unitatea va decide cum să se debaraseze de ea, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat, adăugând că echipa a fost trimisă la cererea guvernului regional, informează Reuters.

Bulgaria este membră NATO.

Oraşul turistic Tyulenovo este situat la 30 de kilometri de graniţa cu România.

Presa bulgară a relatat că o dronă care transporta explozibili a căzut duminică seara.

Site-ul Nova.bg a relatat, citând martori, că drona avea o lungime cuprinsă între 3 şi 3,5 metri. Site-ul a precizat că drona avea ataşat un dispozitiv exploziv.

Şi România e în războiul dronelor

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis duminică noaptea un mesaj RO-Alert prin care a notificat populaţia din judeţele aflate pe Dunăre, limitrofe Ucrainei, despre posibilitatea căderii unor resturi în zona românească din cauza războiului.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, a fost mesajul primit de cetăţeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici