O familie din România locuieşte în propria maşină în Franţa, în apropierea şcolii copiilor

Soţii Ion şi Mariana Staicu locuiesc împreună cu cei doi copii ai lor în propria maşină în apropierea şcolii unde învaţă aceştia din urmă, în timp ce militanţi ai unei asociaţii îi ajută şi intervin pe lângă autorităţile locale pentru a le găsi o locuinţă socială.

412 afișări
Imaginea articolului O familie din România locuieşte în propria maşină în Franţa, în apropierea şcolii copiilor

O familie din România locuieşte în propria maşină în Franţa, în apropierea şcolii copiilor (Imagine: lanouvellerepublique.fr)

Familia Staicu, alcătuită din patru membri: Ion şi Mariana, părinţii, Silviu, de 13 ani, şi Ionela, de 9 ani, copiii, au pe post de locuinţă propria maşină care este parcată în apropierea colegiului unde învaţă cei doi copii, relatează cotidianul francez în ediţia electronică de miercuri.

Isabelle Francois, profesoara de franceză a lui Silviu şi militantă a Asociaţiei pentru recunoaşterea şi apărarea drepturilor imigranţilor (ARDDI), s-a arătat revoltată de situaţie, afirmând: "Nu accept ca elevii mei să doarmă într-o maşină: este insuportabil din punct de vedere uman", scrie La Nouvelle Republique.

Familia Staicu a revenit la Niort după ce a stat o vreme la Arcachon. Ei nu au unde să locuiască, iar remorca serveşte atât ca bucătărie, cât şi ca dormitor pentru micuţa Ionela. Silviu a fost mai norocos. În ultimele nopţi l-a găzduit profesoara sa.

Impresionaţi de acest caz, ARDDI apelează la autorităţile locale pentru a le găsi o locuinţă socială, dar, recunosc, un răspuns favorabil va fi greu de obţinut fiindcă părinţii nu muncesc. Totuşi, susţine Isabelle Francois, "aceasta nu reprezintă un impediment pentru a căuta", fiind necesare o autorizaţie de muncă şi un permis de şedere pentru care vor depune o solicitare la prefectură cu o promisiune de angajare.

Originară din Drobeta-Turnu Severin, familia Staicu se află în Franţa de trei ani însă nu a avut un loc de şedere stabil, deşi copiii "fac doi ani de când sunt şcolarizaţi", potrivit profesoarei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici