O femeie din SUA a fost arestată pe aeroportul din Sydney după ce un pistol de aur a fost găsit în bagajul ei

O femeie din SUA a fost arestată la Sydney după ce a sosit la bordul unui zbor din Los Angeles cu un pistol placat cu aur de 24 de carate în bagaj.

847 afișări
Imaginea articolului O femeie din SUA a fost arestată pe aeroportul din Sydney după ce un pistol de aur a fost găsit în bagajul ei

Sursa foto: Australian Border Force

Femeia în vârstă de 28 de ani, care a sosit duminică la Sydney, nu deţinea permis de import sau de posesie a unei arme de foc în Australia, a precizat într-un comunicat Forţa australiană de frontieră (ABF).
 
Australia are unele dintre cele mai stricte reguli din lume în ceea ce priveşte deţinerea de arme de foc şi este ilegal ca o persoană să importe "în mod intenţionat" arme de foc fără aprobare prealabilă. Pedeapsa maximă pentru această infracţiune în Australia este de 10 ani de închisoare, scrie CNN
 
Femeia, care nu a fost identificată în declaraţie, a apărut luni în faţa unui tribunal local şi a primit o cauţiune. Statutul vizei sale şi continuarea şederii în Australia sunt supuse instanţelor de judecată. În funcţie de rezultat, ea ar putea fi îndepărtată din ţară, potrivit ABF.
 
Australia este deseori prezentată ca un exemplu de cum o acţiune decisivă de control al armelor de foc poate reuşi să reducă numărul deceselor cauzate de armele de foc.
 
Ţara a implementat măsuri radicale de control al armelor de foc după ce un pistolar a ucis 35 de persoane în Port Arthur, Tasmania, în aprilie 1996.
 
Au fost interzise puştile şi pistoalele de vânătoare cu foc rapid, licenţele pentru posesorii de arme de foc au fost înăsprite, iar armele de foc rămase au fost înregistrate conform unor standarde naţionale uniforme, alături de un program de răscumpărare şi amnistie de mare succes la nivel naţional.
 
Violenţa cu armele de foc a atins niveluri record în Statele Unite, care este singura naţiune din lume în care numărul de arme de foc civile este mai mare decât cel al oamenilor. În Australia, există aproximativ doar 14 arme de foc la fiecare 100 de persoane, faţă de 120 la 100 în SUA, potrivit Small Arms Survey (SAS), cu sediul în Elveţia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici