O femeie şi un creştin, nominalizaţi consilieri de către preşedintele egiptean Mohamed Morsi

Preşedintele egiptean islamist Mohamed Morsi a nominalizat luni un intelectual creştin copt şi o femeie profesor universitar pentru posturi de "asistenţi prezidenţiali", a anunţat Yasser Ali, purtătorul său de cuvânt.

244 afișări
Imaginea articolului O femeie şi un creştin, nominalizaţi consilieri de către preşedintele egiptean Mohamed Morsi

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samir Morcos, un scriitor liberal creştin copt, angajat într-un dialog între islam şi creştinism, a fost nominalizat pentru funcţia de "asistent pentru tranziţie democratică", în timp ce Pakinam al-Sharkawi, o profesoară de ştiinţe politice la Universitatea din Cairo, va fi "asistentă pentru afaceri politice".

De asemenea, au fost selectate şi două personalităţi din tabăra islamistă, şi anume liderul partidului salafist al-Nur Emad Abdel Ghafour, care va fi "asistent însărcinat cu relaţiile cu societatea civilă", iar Essam al-Haddad, un oficial din cadrul Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), formaţiunea rezultată din mişcarea islamistă Fraţii Musulmani, va fi însărcinat cu "relaţiile externe şi cooperarea internaţională".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici