O fiică dispărută şi-a regăsit familia după 51 de ani

Un test ADN a reunit o femeie din Texas cu familia ei pierdută de mult timp şi a pus capăt unui mister care a durat peste 50 de ani. Melissa Highsmith, în vârstă de 53 de ani, a fost răpită de o bonă din casa ei din Fort Worth în 1971, când avea doar 22 de luni.

953 afișări
Imaginea articolului O fiică dispărută şi-a regăsit familia după 51 de ani

O fiică dispărută şi-a regăsit familia după 51 de ani

Anii de căutări ale familiei nu au dat niciun rezultat până când probele de ADN trimise pe un site au oferit dovada.

Cunoscută sub numele de Melanie, Highsmith intenţionează acum să-şi schimbe din nou numele. Fata a fost răpită în 1971, atunci când mama ei, Alta Apatenco, a angajat o bonă printr-un anunţ dintr-un ziar local.

Babysitterul a dispărut apoi cu copilul, declanşând o vânătoare de zeci de ani la care au participat membri ai familiei, poliţişti şi autorităţile federale.

Cunoscută sub numele de Melanie Walden, femeia nu a ştiut că este căutată. Iniţial, ea a crezut că eforturile familiei de a o contacta prin intermediul Facebook erau o înşelătorie.

O descoperire în acest caz a venit în cele din urmă pe 6 noiembrie, când un test ADN.

„Faptul că am găsit-o pe Melissa s-a datorat exclusiv ADN-ului", a scris familia pe Facebook.

Highsmith şi părinţii ei s-au întâlnit pentru prima dată pe 26 noiembrie. În postarea de pe Facebook, familia a precizat că a efectuat alte teste ADN şi aşteaptă „o confirmare oficială".

„Este copleşitor. Dar, în acelaşi timp, este cel mai minunat sentiment din lume", a declarat Highsmith pentru CBS.

Apatenco, mama biologică a declarat că „pur şi simplu nu-i venea să creadă" că familia a fost reunită după atâţia ani.

„Am crezut că nu o voi mai vedea niciodată", a adăugat ea.

Poliţia şi familia nu au oferit informaţii despre răpitor. Potrivit lui Highsmith, atunci când a fost confruntată, femeia care a crescut-o cu care nu mai are relaţii de zeci de ani, a recunoscut că ştia că ea este un copil răpit.

„Asta a făcut ca totul să devină real", a precizat Highsmith.

Deşi termenul de prescripţie în cazul răpirii a expirat de mult, Departamentul de Poliţie din Fort Worth a anunţat că va relua ancheta pentru a reconstitui ce s-a întâmplat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici