O fostă colonie britanică va organiza un referendum pentru a deveni republică şi a-l înlătura pe Charles

Antigua şi Barbuda, o ţară din Commonwealth şi fostă colonie a Imperiului Britanic, va organiza un referendum pentru a deveni republică şi a-l înlătura pe regele Charles al III-lea din funcţia de şef al statului în termen de trei ani, a anunţat premierul Gaston Browne, conform CNN.

86108 afișări
Imaginea articolului O fostă colonie britanică va organiza un referendum pentru a deveni republică şi a-l înlătura pe Charles

Prim-ministrul Browne a declarat pentru postul britanic ITV News că "este o chestiune care trebuie să fie supusă unui referendum pentru ca poporul să decidă".

Acesta a fost primul interviu acordat de Browne de la moartea reginei Elisabeta a II-a, joi.

Browne a spus că "nu reprezintă nicio formă de lipsă de respect faţă de monarh. Nu este un act de ostilitate".

El a adăugat că "este un pas final pentru a completa cercul independenţei pentru a deveni o naţiune cu adevărat suverană".

Ţara din Caraibe este unul dintre cele 14 state care păstrează monarhul britanic ca şef de stat, Browne semnând un document care confirmă statutul lui Charles ca rege, pentru moment.

Regele Charles al III-lea va deveni acum şeful Commonwealth-ului, deşi aceasta nu este o poziţie ereditară, după ce succesiunea sa la acest rol a fost convenită de liderii Commonwealth-ului la o reuniune la Londra în 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici