O fostă laureată a Premiului Nobel, condamnată la 7 ani de închisoare pentru corupţie

Aung San Suu Kyi, lider civil birman şi activistă pentru drepturile omului, era judecată de un an şi jumătate.

1374 afișări
Imaginea articolului O fostă laureată a Premiului Nobel, condamnată la 7 ani de închisoare pentru corupţie

O fostă laureată a Premiului Nobel, condamnată la 7 ani de închisoare pentru corupţie

Liderul civil birmanez Aung San Suu Kyi, activistă de mulţi ani în apărarea drepturilor omului, a fost condamnat la încă şapte ani de închisoare de către o instanţă a juntei din Myanmar, în ceea ce mulţi consideră un „proces-spectacol”, a declarat o sursă pentru AFP.

Procesul fostei laureate a Premiului Nobel, în vârstă de 77 de ani, a durat 18 luni. În total, Suu Kyi, ministru şi consilier de stat până în februarie 2021, când a fost destituită de junta militară care a preluat puterea, va trebui să execute 33 de ani de închisoare.

Odată cu această ultimă sentinţă, ea a fost condamnată pentru cinci capete de acuzare de corupţie legate de închirierea şi întreţinerea unui elicopter.

Suu Kyi a fost fondatoarea şi secretarul general al Ligii Naţionale pentru Democraţie,fiind arestată în 1989. A luptat întotdeauna împotriva juntelor militare care au dominat o parte a scenei politice a ţării încă din anii 1960.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici