O fostă prostituată ar putea fi citată ca martor în procesul de divorţ al lui Berlusconi

Divorţul premierului italian, Silvio Berlusconi, de fosta actriţă Veronica Lario riscă să ia o turnură neplăcută, după ce aceasta din urmă a obţinut dreptul de a o cita ca martor pe o fostă prostituată, relatează The Sunday Times, în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului O fostă prostituată ar putea fi citată ca martor în procesul de divorţ al lui Berlusconi

O fostă prostituată ar putea fi citată ca martor în procesul de divorţ al lui Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veronica Lario, fostă actriţă şi soţia lui Berlusconi timp de 19 ani, a cerut divorţul în mai anul trecut, după ce premierul italian a participat la petrecerea de majorat a lui Noemi Letizia, din Neapole, afirmând la momentul respectiv că acesta "frecventează minore".

Berlusconi, în vârstă de 73 de ani, a negat în mod repetat că ar fi implicat într-o relaţie cu Letizia sau că ar avea relaţii neadecvate cu minore.

Surse apropiate negocierilor de divorţ au declarat pentru The Sunday Times că Gloria Servetti, o judecătoare din Milano, a emis o decizie luna trecută care precizează termenii separării după ce soţii nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, în pofida a două audieri, în ianuarie şi mai, care au durat, fiecare, câte cinci ore.

Berlusconi şi Lario au acum posibilitatea de a se lupta în justiţie, în spatele uşilor închise, cu dreptul de a cita martori, pentru o convinge pe Servetti că celălalt partener este responsabil de eşecul mariajului.

"Lario poate cita femei inclusiv pe D'Addario şi Letizia pentru a compărea în faţa judecătorului ca martori. Ambii soţi pot cita martori, iar aceştia din urmă sunt obligaţi legal să vină să depună mărturie", a declarat o sursă.

Berlusconi îl poate cita pe bodyguardul soţiei sale. Libero, un cotidian care îl susţine pe premier, afirma anul trecut că acesta ar fi avut o relaţie cu Veronica Lario, dar niciunul dintre ei nu a comentat aceste informaţii, negate de prieteni şi de bodyguard.

Servetti a refuzat să comenteze cazul, la fel ca avocaţii celor doi soţi. Subliniind că vorbeşte în termeni generali, ea a declarat: "Ambele părţi au dreptul să citeze martori pentru a demonstra care dintre ei este responsabil de eşecul mariajului. Cel care este găsit vinovat riscă să piardă pensia alimentară. Dar în toate cazurile trebuie să sperăm că este posibilă o separare consensuală".

O sursă de la Milano a declarat că există puţine şanse ca Berlusconi şi Lario să îngroape securea războiului, deoarece Lario a revenit asupra acordului iniţial.

"Când înţelegerile nu sunt respectate, judecătorul emite un decret. Iar aceasta înseamnă că oportunitatea unei separări consensuale este ruinată", a declarat sursa citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici