O fregată indiană a scufundat un vas thailandez, confundându-l cu o navă de piraţi

Biroul Maritim Internaţional (BMI) a declarat miercuri că o navă indiană de război a scufundat, săptămâna trecută, în largul Somaliei, un vas thailandez de pescuit, considerându-l a fi navă de piraţi, dar oficiali din Marina indiană afirmă că au ripostat atitudinii ostile a navei.

19 afișări
Imaginea articolului O fregată indiană a scufundat un vas thailandez, confundându-l cu o navă de piraţi

O fregată indiană a scufundat un vas thailandez, confundându-l cu o navă de piraţi (Imagine: Mediafax Foto)

Oficiali din marina indiană au declarat la 19 noiembrie că fregata ripostase cu o zi înainte, la un atacat al piraţilor, în largul coastelor Somaliei, distrugându-le nava.

Însă nava distrusă era de fapt un vapor de pescuit capturat de piraţi în largul Yemenului, la 18 noiembrie, în golful Aden, a declarat Noel Choong, director al Centrului de observare a pirateriei din BMI, cu sediul la Kuala Lumpur.

Dintre cei 16 membri ai echipajului, unul a decedat, un altul a fost salvat, iar 14 au fost daţi dispăruţi, a afirmat, la rândul său, proprietarul thailandez al navei.

Confruntarea a avut loc marţi seara, când fregata INS Tabar, detaşată în golful Aden în cadrul luptei contra pirateriei, a fost ţinta tirurilor provenind de la o navă de piraţi, înainte ca aceasta să riposteze, a declarat Marina indiană.

Aceasta a mai precizat, miercuri, că vasul scufundat săptămâna trecută, în largul Somaliei, de una din fregatele sale, a avut o atitudine ostilă, răspunzând astfel declaraţiilor BMI.

"Fregata indiană a solicitat în mai multe rânduri navei să oprescă. Dar după mai multe somaţii, echipajul navei adverse au ameninţat că va arunca în aer fregata dacă aceasta s-ar fi apropiat. Piraţii au fost văzuţi pe puntea navei, înarmaţi cu lansatoare de rachete", a subliniat un purtător de cuvânt din cadrul Marinei indiene, comandantul Nirad Sinha. El a mai precizat că fregata indiană nu a deschis focul decât după ce intrase în ţinta tirurilor de armă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici