O grupare islamistă din Gaza plănuia asasinarea lui Jimmy Carter şi a lui Tony Blair

Liderul unei grupări islamiste din Fâşia Gaza a dezvăluit că membrii săi au încercat recent asasinarea fostului preşedinte american Jimmy Carter şi a emisarului Cvartetului pentru Orientul Mijlociu Tony Blair, relatază Jerusalem Post.

29 afișări
Imaginea articolului O grupare islamistă din Gaza plănuia asasinarea lui Jimmy Carter şi a lui Tony Blair

Fostul preşedinte american Jimmy Carter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mahmoud Taleb, fost lider al aripii militare a Hamas, Ezzedin al-Kassam, a ameninţat de asemenea că susţinătorii săi intenţionează să lanseze atacuri împotriva Hamas. Acesta este căutat de peste doi ani, Hamas reţinând în schimb mai multe rude şi prieteni ai acestuia.

Luna trecută, forţele de securitate ale Hamas l-au ucis pe Abdel Latif Moussa, fondator şi lider al unei grupări fundamentaliste similare numită Jund Ansar Allah, împreună cu alţi 30 de susţinători palestinieni, în timpul unei confruntări în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza.

Gruparea Jaljalat (Tunet) este suspectată că ar fi în spatele exploziei din faţa instituţiilor guvernului local din Gaza, în replică faţă de raidul împotriva Jund Ansar Allah. Potrivit unor surse, Jaljalat este constituită din zeci de foşti membri ai miliţiilor Hamas care au părăsit gruparea ca urmare a orientării acesteia către o poziţie mai "moderată".

Taleb, cunoscut drept Abu Mutasem al-Maqdisi, a părăsit Hamas când aceasta a decis să participe la alegerile legislative din Consiliul Palestinian în ianuarie 2006.

"Nu facem parte din organizaţia al-Qaida, dar urmăm ideologia lor. Ne rugăm la Allah să devenim parte a acesteia. Sunt fraţii noştri şi este datoria noastră să îi sprijinim", a declarat acesta într-un mesaj transmis recent ziarului Asharq Al Awsat din Londra, adăugând că Osama ben Laden este "emirul" şi "apărătorul" tuturor musulmanilor.

El a dezvăluit de asemenea că oamenii săi plănuiau să îi ucidă pe Jimmy Carter şi pe Tony Blair în timpul vizitelor recente în Fâşia Gaza. "Mâinile lui Carter şi Blair sunt pătate cu sânge musulman. Era datoria noastră să îi ucidem", a precizat acesta, adăugând că cei implicaţi au fost arestaţi de Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici