O grupare paramilitară rusă cere membrilor informaţii despre statele NATO

O grupare paramilitară neonazistă cu conexiuni la Kremlin a cerut membrilor săi să transmită informaţii privind activitatea militară şi de frontieră din Letonia, Lituania şi Estonia, scrie The Guardian.

696 afișări
Imaginea articolului O grupare paramilitară rusă cere membrilor informaţii despre statele NATO

O grupare paramilitară rusă cere membrilor informaţii despre statele NATO

Solicitarea ridică îngrijorări cu privire la posibilitatea ca grupările ruse de extremă dreapta să planifice un atac asupra ţărilor NATO.

Canalul oficial Telegram al "Task Force Rusich" - care luptă în prezent în Ucraina în numele Kremlinului şi care are legături cu grupul Wagner - a cerut săptămâna trecută membrilor să transmită detalii referitoare la posturile de frontieră şi la mişcările militare din cele trei state baltice, care au făcut parte în trecut din Uniunea Sovietică.

Vestea a generat întrebări cu privire la cine deţine comanda generală asupra grupurilor de extremă dreapta pro-Kremlin care luptă în Ucraina.

Rusich este strâns legat de grupul Wagner, o unitate militară condusă de un aliat apropiat al lui Vladimir Putin şi care conduce în prezent ofensiva rusă pentru cucerirea oraşului ucrainean Bakhmut, în prezent cea mai aprig disputată bătălie a conflictului.

Surse care au vorbit sub protecţia anonimatului au declarat că mişcarea "extraordinară" a lui Rusich ar putea indica dezamăgirea faţă de Kremlin şi frustrarea faţă de modul în care se desfăşoară războiul lui Putin în Ucraina.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici