O insulă turistică europeană se declară zonă fără telefoane

Insula Ulko-Tammio, situată în Golful Estic al Finlandei, a anunţat că devine prima destinaţie turistică fără telefoane din lume. Iniţiativa vine într-un context în care Finlanda este recunoscută ca fiind "cea mai fericită ţară din lume" şi adăposteşte brandul Nokia.

1452 afișări
Imaginea articolului O insulă turistică europeană se declară zonă fără telefoane

Wikipedia Commons

Într-o încercare de a încuraja vizitatorii să se deconecteze de la tehnologie şi să se bucure cu adevărat de frumuseţea naturii, insula îşi propune să ofere experienţe autentice şi relaxare. Această iniţiativă vine într-un context în care Finlanda este recunoscută ca fiind "cea mai fericită ţară din lume" şi adăposteşte brandul Nokia, cel care a creat unul dintre cele mai populare smartphone-uri.

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a se bucura de peisajele şi de biodiversitatea insulei, deopotrivă, şi de a se reconecta cu natura şi cu ceilalţi vizitatori.

Participarea la dezintoxicarea digitală este voluntară, dar se speră că această iniţiativă va oferi oamenilor ocazia de a-şi îmbunătăţi starea de spirit şi bunăstarea prin întreruperea rutinei sociale-media şi concentrarea pe experienţele reale, notează CNN.

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turişti să îşi închidă dispozitivele inteligente şi să se oprească şi să se bucure cu adevărat de insule", a declarat Mats Selin, expert în turism.

„Oprirea telefonului, explorarea naturii şi întâlnirea cu oamenii faţă în faţă nu pot decât să vă îmbunătăţească starea de spirit şi bunăstarea. Petrecem nenumărate ore derulând feed-urile de pe reţelele de socializare, aşa că o scurtă pauză înseamnă că aveţi mai mult timp pentru experienţe noi”, a spus şi Sari Castrén, psiholog.

Turiştii pot petrece nopţile în corturi sau într-o cabană închiriată, fără acces la telefoane şi internet.

Insula Ulko-Tammio poate fi accesată cu bărci private sau feriboturi, dar turiştii sunt încurajaţi să-şi rezerve transportul fără a folosi smartphone-urile.

Prin această iniţiativă, insula finlandeză speră să ofere o alternativă autentică pentru cei care doresc să se relaxeze, să se deconecteze de la tehnologie şi să se bucure cu adevărat de frumuseţea naturii într-un mediu în care telefoanele nu mai au prioritate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici