O jurnalistă din Rusia a rămas fără job după ce i-a adresat o întrebare lui Vladimir Putin la conferinţa de presă anuală

Alisa Yarovskaya, o jurnalistă din Rusia, a rămas fără job după ce i-a adresat o întrebare lui Vladimir Putin la conferinţa de presă anuală a liderului de la Kremlin, relatează BBC.

10505 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă din Rusia a rămas fără job după ce i-a adresat o întrebare lui Vladimir Putin la conferinţa de presă anuală

Întrebarea care a costat-o locul de muncă. Cum l-a deranjat pe Vladimir Putin o jurnalistă

Motivul exact pentru care Alisa Yarovskaya nu mai lucrează ca jurnalist pentru canalul de televiziune Yamal-Region rămâne necunoscut, dar faptul că au trecut doar câteva zile de la conferinţa anuală de presă unde i-a adresat lui Vladimir Putin o întrebare a dus la mai multe ipoteze, susţine BBC.
 
Se pare că autorităţile din Peninsula Yamal, situată în nord-vestul Siberiei, au fost nemulţumite de întrebarea adresată de Alisa Yarovskaya, cu toate că jurnalista a declarat că şi-a depus demisia personal. Probabil că povestea nu ar fi ridicat atâtea semne de întrebare dacă nu s-ar fi petrecut în Rusia, unde presa este constant pusă la încercare de autorităţi, arată BBC.
 
După aproape trei ore de la începerea conferinţei de presă a preşedintelui Vladimir Putin, pe 19 decembrie, microfonul a ajuns în sfârşit la jurnalista din regiunea Yamal. Yarovskaya a profitat de ocazie, deşi microfonul era aşteptat de un alt coleg de la un post local, care fusese ales de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov.
 
Femeia a atras atenţia asupra „avantajelor” încălzirii globale în regiunea din care aceasta provine, insistând că ruta maritimă din Marea Arctică se topeşte. S-au luat măsuri în ceea ce priveşte infrastructura locală şi s-a construit inclusiv o reţea de cale ferată, însă lucrările la Podul peste Râul Ob au fost blocate, a transmis jurnalista. Podul e destinat să conecteze două oraşe locale, Salekhard şi Labytnangi.
 
„Guvernatorul nostru, Dmitry Artkyukhov, nu face niciun efort pentru a transforma podul într-o realitate", a spus Yarovskaya. „Şi totuşi auzim că această problemă este discutată din ce în ce mai puţin la nivel federal. Deci, întrebarea este dacă putem să implicăm <<artileria grea>> federală?”
 
Putin a răspuns că e nepotrivit ca autorităţile federale să se implice într-un caz izolat, dar a adăugat că podul peste Râul Ob reprezintă un punct important de legătură în infrastructura locală. Guvernul e la curent cu situaţia şi urmăreşte cu atenţie evoluţia lucrărilor, a declarat preşedintele rus.
 

 
Zvonurile în legătură cu pierderea locului de muncă în urma intervenţiei au luat naştere imediat. Având în vedere faptul că respectivul post de televiziune e deţinut de autorităţile locale, se pare că membrii conducerii nu au fost impresionaţi de întrebarea femeii şi au privit dezaprobator intervenţia ei. De asemenea, gestul de a prelua microfonul destinat unui alt coleg a provocat nemulţumirea şefilor.
 
Yarovskaya a declarat că şi-a depus personal demisia, dar nu a comentat legătura dintre pierderea locului de muncă şi conferinţa de presă. Unele surse indică drept posibilă cauză a demisiei şi o postare scrisă de jurnalistă pe Facebook, în care aceasta ar fi făcut speculaţii despre înfăţişarea lui Putin în timpul aceluiaşi eveniment. „Nu văd botox sau alte artificii. Îşi arată vârsta”, ar fi remarcat femeia. Postarea a fost ştearsă între timp. 
 
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat marţi că motivul plecării Alisei Yarovskaya este necunoscut, indiferent dacă e vorba despre o concediere sau o demisie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici