O mănăstire ortodoxă din Ucraina, focar de infecţie. „Avem şi noi dreptul să ne îmbolnăvim”

O mănăstire de renunme din centrul capitalei Ucrainiei, Kiev, care s-a opus măsurilor de restricţii împotriva infecţiei cu noul coronavirus, a devenit un focar de contaminare cu 30 de pacienţi infectaţi cu COVID-19.

552 afișări
Imaginea articolului O mănăstire ortodoxă din Ucraina, focar de infecţie. „Avem şi noi dreptul să ne îmbolnăvim”

O mănăstire ortodoxă din Ucraina, focar de infecţie. „Avem şi noi dreptul să ne îmbolnăvim”

Conform presei din Ucraina, anunţul a fost făcut de primarul Kievului, Vitali Klitschko, care a declarat că la Lavra Peşterilor sunt 30 de cazuri de infectări. Mănăstirea are aproximativ 250 de călugări. Detalii despre situaţia pacienţilor sau informaţii despre vârstă nu au fost dezvăluite.

„Noi nu suntem îngeri, avem şi noi dreptul să ne îmbolnăvim. Cât timp închideau şcolile şi magazinele, transporturile în comun, noi i-am îndemnat pe credincioşi să dea fuga în biserici, să nu le fie frică de nimic şi să se îmbrăţişeze", a declarat la televiziune, săptămâna aceasta, mitropolitul Paul, însă fără să confirme sau dezmintă zvonuri cu privire la propria contaminare.
 
Ministerul ucrainean al Culturii şi-a exprimat ”îngrijorarea” cu privire la sărbătoarea Paştelui ortodox duminică, la 19 aprilie - una dintre cele mai populare sărbători. 

Spitalele din Kiev au 380 de dispozitive artificiale de ventilaţie pulmonară, dintre care 93 localizate în spitalele alese pentru spitalizarea persoanelor cu Covid-19. În Kiev sunt infectate 1000 de persoane cu coronavirus, iar în toată Ucraina sunt 2.511 de cazuri. 

 

Vitali Klitschko, în vârstă de 48 de ani, a fost ales primar al Kievului în mai 2014 şi apoi reales în noiembrie 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici