O manifestaţie împotriva filmului antiislam a fost interzisă în Franţa

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a anunţat miercuri interzicerea unei manifestaţii prevăzute sâmbătă la Paris împotriva filmului antiislam, care a inflamat lumea musulmană.

138 afișări
Imaginea articolului O manifestaţie împotriva filmului antiislam a fost interzisă în Franţa

Jean-Marc Ayrault (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost depusă o declaraţie privind o manifestaţie, aceasta va fi urmată de o interdicţie", a spus Ayrault la radio RTL.

Nu există "niciun motiv să lăsăm să vină în ţara noastră conflicte care nu privesc Franţa", a adăugat premierul.

"Suntem într-o republică ce nu are deloc intenţia de a se lăsa intimidată de cineva".

"Nu vom tolera excese", a tranşat el, apoi a adus omagiu "marelui spirit de responsabilitate şi moderaţie" al liderilor cultului musulmani.

Sâmbătă, între 200-250 de persoane au luat parte la o manifestaţie neautorizată lângă ambasada Statelor Unite.

La aceasta au participat câteva femei complet acoperite cu voal (ţinută ilegală în locurile publice din Franţa), persoane afişându-şi convingerile islamiste radicale, dar şi tineri îmbrăcaţi obişnuit.

Noi îndemnuri la manifestaţii pentru sâmbătă în Paris şi în alte oraşe mari din Franţa au fost lansate pe reţelele sociale, a constatat AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici