O maşină a intrat în mulţimea dintr-o staţie de autobuz, la periferia Ierusalimului. Doi morţi şi mai mulţi răniţi

  • Două persoane, printre care un copil, au fost ucise şi mai multe rănite după ce un şofer a intrat cu maşina în mulţimea dintr-o staţie de autobuz de la periferia Ierusalimului.
  • Premierul Benjamin Netanyahu a descris incidentul ca fiind un atac terorist.
340 afișări
Imaginea articolului O maşină a intrat în mulţimea dintr-o staţie de autobuz, la periferia Ierusalimului. Doi morţi şi mai mulţi răniţi

Premierul Benjamin Netanyahu a descris incidentul ca fiind un atac terorist şi a ordonat întărirea forţelor de securitate, notează Reuters.

Un medic voluntar al serviciului de ambulanţă United Hatzalah, Ariel Ben-David, a declarat pentru Radio Armata: "Toată lumea era întinsă, în stare foarte proastă. Spre regretul nostru, un copil nu a supravieţuit".

Potrivit autorităţilor medicale, un copil de şase ani şi un tânăr de 20 de ani au fost ucişi în atac. Alte şase persoane au fost rănite, un copil fiind în stare critică.

Presupusul autor al atacului, un palestinian în vârstă de 31 de ani din Ierusalimul de Est, a fost împuşcat mortal, conform site-ului Ynetnews.com. Un martor a declarat pentru Channel 12 din Israel că un civil înarmat l-a împuşcat pe atacator înainte de sosirea unui ofiţer de poliţie care a tras şi el în maşină.

Imaginile care au circulat pe reţelele de socializare arată o maşină albastră care s-a izbit de un stâlp în faţa staţiei de autobuz din zona Ramot, în apropierea unei colonii evreieşti de la periferia Ierusalimului.

Incidentul vine într-o perioadă extrem de tensionată, după atacul unui palestinian, care a împuşcat 7 persoane în faţa unei sinagogi, luna trecută.

Forţele israeliene au făcut sute de arestări în ultimele luni, în timpul raidurilor aproape zilnice în Cisiordania ocupată, care au fost marcate de schimburi de focuri sângeroase cu militanţii palestinieni. Peste 35 de palestinieni, inclusiv bărbaţi înarmaţi şi civili, au fost ucişi până acum în acest an.

Un purtător de cuvânt al Hamas, grupul islamist care conduce Fâşia Gaza, a lăudat atacul ca fiind o "operaţiune eroică", dar nu l-a revendicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici