O navă cargo cu destinaţia Constanţa, capturată de piraţii somalezi

Un grup de piraţi somalezi a capturat o navă cargo, operată de o companie olandeză şi care se îndrepta spre portul românesc Constanţa, în apele internaţionale din Golful Aden, au anunţat, luni, o serie de oficiali ai companiei.

43 afișări
Imaginea articolului O navă cargo cu destinaţia Constanţa, capturată de piraţii somalezi

O navă cargo cu destinaţia Constanţa, capturată de piraţii somalezi (Imagine: arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Dutch Reider Shipping, "MV Amiya Scan", navă sub paviolion panamez, cu un echipaj compus din patru ofiţeri ruşi şi cinci marinari filipinezi, a fost capturată de piraţi în apele internaţionale din Golful Aden la 25 mai, după ce a părăsit portul kenyan Mombasa, la 19 mai, cu destinaţia Constanţa.

Nava transporta o platformă petrolieră demontată, a precizat compania.

Potrivit operatorului maritim, "familiile tuturor membrilor echipajului au fost informate şi beneficiază de sprijin psihologic", adăugând că prioritatea rămâne siguranţa personalului.

Un oficial kenyan din cadrul Biroului de afaceri maritime a declarat că nava a părăsit portul Mombasa, la 19 mai, după care contactul cu echipajul a fost pierdut.

Potrivit Biroului maritim internaţional, peste 25 de nave au fost atacate anul trecut de către piraţi în largul coastelor Somaliei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici