O navă de croazieră la bordul căreia se afla şi un român, a eşuat în Antarctica

O navă de croazieră, având la bord 106 persoane, printre care şi un român, a eşuat marţi în Antarctica, dar nu există nici un pericol pentru pasageri sau membrii echipajului, relatează cotidianul britanic The Times, în ediţia electronică.

47 afișări
Imaginea articolului O navă de croazieră la bordul căreia se afla şi un român, a eşuat în Antarctica

O navă de croazieră la bordul căreia se afla şi un român, a eşuat în Antarctica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nava Ocean Nova, aflată sub pavilion Bahamas, a rămas blocată în gheaţă la aproximativ o milă de baza argentiniană San Martin, împinsă către stânci de rafale de vânt "extrem de puternice", a declarat preşedintele Quark Expeditions, Patrick Shaw.

Compania americană care operează nava construită în Danemarca, lungă de 73 de metri, a precizat, într-un comunicat, că "o evaluare iniţială a prejudiciului indică faptul că nu există nici un pericol iminent şi nici o ameninţare pentru vieţile" omeneşti.

Printre pasageri şi membrii echipajului figurează numeroşi cetăţeni străini, inclusiv americani, britanici, canadieni, australieni, germani, irlandezi şi un român. Aceştia se aflau în cea de-a opta zi a unei expediţii de două săptămâni, de explorare a cercului polar.

Marina chiliană şi cea argentiniană au anunţat că au fost trimise două nave şi un avion pentru a acorda asistenţă dacă va fi nevoie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici