O navă rusească de pescuit cu 17 persoane la bord s-a scufundat în largul Norvegiei

Un marinar rus a murit şi alţi 16 au fost salvaţi vineri, după ce pescador rus având la bord un echipaj format din 17 persoane s-a scufundat în largul Norvegiei, au anunţat serviciile norvegiene de salvare.

27 afișări
Imaginea articolului O navă rusească de pescuit cu 17 persoane la bord s-a scufundat în largul Norvegiei

O navă rusească de pescuit cu 17 persoane la bord s-a scufundat în largul Norvegiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am detectat prezenţa nici unei nave (în zona unde a fost trimis semnalul de alarmă n.r.) şi presupunem că nava de pescuit s-a scufundat", declarase în cursul dimineţii un oficial din cadrul centrului de salvare maritim de la Tromsoe, din nordul Norvegiei.

Două elicoptere, un avion de supraveghere maritimă Orion şi mai multe nave au fost trimise la faţa locului, în jurul orei locale 06.00 (07.00 ora României).

"Două persoane au fost recuperate din mare de un elicopter de salvare, Sea King. Una dintre acestea a decedat, iar cealaltă a fost spitalizată, dar nu ştim în ce stare se află", a precizat Irene Skaue, purtătoare de cuvânt a centrului de salvare marină din Tromsoe.

"Ceilalţi 15 membri ai echipajului, care au urcat într-o barcă de salvare, au fost recuperaţi de un alt pescador rus şi au fost evacuaţi cu elicopterul la Tromsoe", a adăugat aceasta.

Pescadorul rus Koralnes s-a scufundat vineri dimineaţă din cauze încă necunoscute la circa 70 de mile marine (130 de kilometri) în largul oraşului Tromsoe, potrivit serviciilor de salvare.

"Nici o persoană nu este dată dispărută", a precizat Skaue.

Cei 15 marinari care au reuşit să se urce în barca de salvare "sunt în stare relativ bună potrivit primelor informaţii", a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici