O nouă cantitate de apă puternic radioactivă, descoperită la Fukushima - VIDEO

O nouă cantitate de apă puternic radioactivă a fost descoperită la centrala japoneză Fukushima, generând temeri privind o nouă amânare a relansării sistemului de răcire a reactoarelor avariate, a anunţat sâmbătă operatorul centralei, TEPCO.

81 afișări
Imaginea articolului O nouă cantitate de apă puternic radioactivă, descoperită la Fukushima - VIDEO

O nouă cantitate de apă puternic radioactivă, descoperită la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O nouă acumulare de apă puternic contaminată a fost descoperită în subsolul clădirii de la turbina reactorului numărul 1", a confirmat un oficial de la Agenţia de siguranţă nucleară.

"Chiar dacă motivele exacte (ale prezenţei apei radioactive) nu au fost clarificate, s-ar putea ca apă din cuva reactorului să se fi scurs prin conducte sau valve avariate, care fac legătura cu clădirea turbinei", a adăugat acest oficial.

Apă de până la un metru a fost de asemenea descoperită în subsolul clădirilor de la turbina reactoarelor 2 şi 4, iar analize sunt efectuate în prezent pentru a verifica dacă aceasta este poluată, a adăugat el.

Trei muncitori, încălţaţi numai cu cizme de cauciuc, au fost contaminaţi joi de o acumulare de apă puternic radioactivă, în timpul unei intervenţii la turbina situată în spatele reactorului 3. Doi au fost spitalizaţi din cauza arsurilor suferite la picioare.

Tehnicienii, pompieri şi militari lucrează zi şi noapte la Fukushima Daiichi pentru a reduce temperatura reactoarelor şi pentru a încerca să restabilească circuitele de răcire ale centralei şi a evita astfel o catastrofă nucleară majoră.

Premierul japonez a recunoscut vineri că situaţia rămâne "imprevizibilă" la Fukushima, unde operaţiunile de răcire ar putea dura cel puţin o lună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici