O nouă epidemie mortală face victime: 5 decese din cauza Ebola ieri, alte 9 îmbolnăviri raportate de UNICEF

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat că Republica Democrată Congo se confruntă cu o nouă epidemie de Ebola
  • Zaire ebolavirus a provocat o epidemie de magnitudini importante între 2013-2016 în vestul Africii. Bilanţul: 28.646 îmbolnăviri şi 11.323 decese
  • Virusul care provoacă Ebola este considerat a fi unul dintre cei mai periculoşi agenţi biologici de pe planetă, având o rată a mortalităţii de 83-90%
1871 afișări
Imaginea articolului O nouă epidemie mortală face victime: 5 decese din cauza Ebola ieri, alte 9 îmbolnăviri raportate de UNICEF

O nouă epidemie mortală face victime: 5 decese din cauza Ebola ieri, alte 9 îmbolnăviri raportate de UNICEF

O nouă epidemie de Ebola a izbucnit în RD Congo, a anunţat ieri Organizaţia Mondială a Sănătăţii în cursul zilei de luni. CNN notează că 5 oameni au murit ieri, iar alţi 9 au fost diagnosticaţi cu acest virus periculos.
 
"Alte patru persoane - contacţi direcţi ale primului decedat - inclusiv un copil se află în acest moment în izolare într-o unitate a spitalului Wangata din Mbandaka", notează şi UNICEF.
 
Cele cinci decese raportate au avut loc între 18 şi 30 mai, dar au fost confirmate abia ieri, 1 iunie.
 
Este a 11-a izbucnire a virusului în Congo. Acesta se transmite prin fluide şi are o rată a mortalităţii de până la 90%.

BILANŢ EBOLA ÎN CONGO, DIN 2018

Potrivit OMS, în Congo s-au îmbolnăvit 3.406 oameni de Ebola din 2018 încoace, 2.243 decedând din cauza acestui virus periculos.
 
Ebola are o perioadă de incubare de 21 de zile.

3.195 ÎMBOLNĂVIŢI, 72 MORŢI DIN CAUZA POJARULUI

Tot în RD Congo a fost consemnată o epidemie de pojar. 3.195 oameni s-au îmbolnăvit, iar 72 au decedat.
 
Cifra totală a epidemiei, din 2019 încoace, este de 370.000 îmbolnăviţi şi 6.779 decedaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici