O nouă navă a Marinei Regale britanice, cu drone subacvatice, va proteja cablurile submarine, comoara ascunsă din oceane

  • Sute de mii de kilometri de cabluri submarine înconjoară globul, oferind legături de internet şi comunicaţii între naţiuni şi continente.
  • Cablurile submarine transportă peste 90% din comunicaţiile lumii - inclusiv tranzacţii financiare
  • Noua navă de supraveghere va fi echipată cu senzori avansaţi şi va transporta o serie de drone submarine
8813 afișări
Imaginea articolului O nouă navă a Marinei Regale britanice, cu drone subacvatice, va proteja cablurile submarine, comoara ascunsă din oceane

O nouă navă a Marinei Regale britanice, cu drone subacvatice, va proteja cablurile submarine, comoara ascunsă din oceane

O nouă navă de supraveghere a Royal Navy urmează să fie construită pentru a proteja cablurile submarine socotite „critice”, relatează BBC.

Ministerul Apărării din Marea Britanie spune despre cablurile de comunicaţii „vitale pentru economia globală şi pentru relaţiile dintre guverne”, că sunt expuse „riscului de sabotaj” din cauza „războiului submarin”.

Secretarul apărării Ben Wallace a declarat că noua navă va proteja infrastructura critică, inclusiv cablurile.

Sute de mii de kilometri de cabluri submarine înconjoară globul, oferind legături de internet şi comunicaţii între naţiuni şi continente.

Potrivit Ministerului Apărării, noua navă de supraveghere cu rol multiplu va fi echipată „cu senzori avansaţi şi va transporta o serie de drone submarine, operate de la distanţă şi autonome, care vor colecta date”.

Nava, cu un echipaj de 15 persoane, urmează să intre în funcţiune în 2024 şi va desfăşura operaţiuni atât în ​​apele britanice, cât şi în cele internaţionale.

Ministerul Apărării a adăugat că nava va fi „capabilă să sprijine şi alte sarcini de apărare, inclusiv exerciţii şi operaţiuni în Arctica, care va deveni o zonă din ce în ce mai contestată”.

Cablurile submarine transportă peste 90% din comunicaţiile lumii - inclusiv tranzacţii financiare în valoare de miliarde de dolari în fiecare zi.

Există tot mai multe îngrijorări că aceste artere subacvatice ar putea fi vulnerabile la atacuri.

Ofiţeri militari şi de informaţii britanici şi americani au avertizat recent că submarinele ruseşti „operează agresiv” în apropierea cablurilor submarine din Atlantic, iar Ministerul Apărării spune că există un risc de sabotaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici