O nouă plângere împotriva Vaticanului, într-un caz de pedofilie, a fost depusă în SUA

O nouă plângere depusă în Statele Unite acuză Vaticanul că a protejat un preot care a agresat sexual un copil, într-o instituţie şcolară, în anii '60.

25 afișări
Imaginea articolului O nouă plângere împotriva Vaticanului, într-un caz de pedofilie, a fost depusă în SUA

O nouă plângere împotriva Vaticanului, într-un caz de pedofilie, a fost depusă în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plângerea, depusă miercuri la tribunalul statului California, afirmă că victima a fost supusă abuzurilor sexuale din partea preotului liceului, părintele Titian Miani, deja acuzat de agresiuni sexuale în trecut.

Vaticanul, ordinul Sfântului Francisc de Sales, din care făcea parte preotul, şi liceul sunt acuzaţi că i-au permis părintelui Miani să lucreze în instituţie, deşi ştiau că a fost implicat în agresiuni sexuale în Italia şi Canada.

Reclamantul afirmă că ordinul Sfântului Francisc de Sales şi Vaticanul au conspirat pentru a-l transfera pe părintele Miani în şase locuri diferite de pe trei continente, pentru a ascunde faptele acestuia.

"Motivul pentru care părintele Miani a fost autorizat să rămână preot şi a fost mutat de pe continent pe continent, din parohie în parohie este că responsabilii Vaticanului au ales să îl protejeze pe el şi reputaţia sa", a afirmat avocatul reclamantului, Jeffrey Anderson, în cadrul unei conferinţe de presă, anunţând depunerea plângerii.

Biserica Catolică este afectată de câţiva ani de o serie de scandaluri legate de pedofilie în lume, în special în Austria, Belgia, Irlanda, Germania şi Statele Unite.

Curtea Supremă americană a anunţat luni că refuză să se pronunţe cu privire la imunitatea Vaticanului, ceea ce înseamnă că Sfântul Scaun ar putea fi tras la răspundere în civil pentru actele unui preot într-un caz de pedofilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici