VIOLENŢE LA KIEV: Viktor Ianukovici şi opoziţia au ajuns la un acord privind anularea legilor contestate. Arseni Iaţeniuk a refuzat să conducă Guvernul

O nouă reuniune a liderilor opoziţiei ucrainene cu preşedintele Viktor Ianukovici a început luni la Kiev. După patru ore de negocieri intense, părţile au ajuns la un acord privind eliberarea manifestanţilor arestaţi şi anularea legilor contestate de opoziţie.

1756 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢE LA KIEV: Viktor Ianukovici şi opoziţia au ajuns la un acord privind anularea legilor contestate. Arseni Iaţeniuk a refuzat să conducă Guvernul

O nouă reuniune a opoziţiei ucrainene cu preşedintele Ianukovici a început la Kiev (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 00:23 Opozantul Arseni Iaţeniuk a refuzat să conducă Guvernul ucrainean

Liderul opoziţiei ucrainene Arseni Iaţeniuk a respins în mod oficial, luni seara, propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a conduce Guvernul, a anunţat preşedinţia uraineană, citată de agenţia UNIAN.

Potrivit ministrului ucrainean al Justiţiei, Elena Lukaş, "ambele părţi au convenit să ia în considerare o remaniere guvernamentală, însă Arseni Iaţeniuk a respins propunerea de a deveni premier".

UPDATE 23:40 - Preşedintele Ucrainei Viktor Ianukovici şi opoziţia au convenit luni seara asupra adoptării legii amnistiei şi anulării legilor adoptate la 16 ianuarie, anunţă preşedinţia ucraineană, citată de agenţia UNIAN.

În decursul celor patru ore de negocieri intense, părţile au ajuns la un acord privind eliberarea manifestanţilor arestaţi şi anularea legilor adoptate la 16 ianuarie şi contestate de opoziţie, informează preşedinţia într-un comunicat.

La negocieri au participat Ianukovici şi liderii opoziţiei Vitali Kliciko, Oleg Tiagnibok şi Arseni Iaţeniuk.

Anunţul a fost confirmat şi de către ministrul ucrainean al Justiţiei, Elena Lukaş. Ea a adăugat că manifestanţii arestaţi vor fi amnistiaţi, numai în cazul eliberării sediilor administraţiilor regionale ocupate de protestatari.

La reuniune au participat fostul campion la box Vitali Klişciko, Arseni Iaţeniuk, din partidul fostului premier Iulia Timoşenko, şi naţionalistul Oleg Tiagnibok.

Anterior, Opoziţia ucraineană a anunţat că este pregătită să continue negocierile cu preşedintele Viktor Ianukovici, avertizând însă că răbdarea contestarilor a ajuns la capăt.

Principalele partide de opoziţie au anunţat, într-un comunicat comun, că sunt pregătite să reia discuţiile cu reprezentanţii puterii, "în pofida tentativei autorităţilor de a întrerupe negocierile şi a decreta starea de urgenţă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici