O nouă tulpină de gripă aviară transmisă la om: Două persoane au murit în China, în urma infectării

Două persoane au murit în China din cauza gripei aviare, în urma unei infecţii cu tulpina H7N9, despre care nu se ştia până în prezent că poate fi transmisă la om, a anunţat Guvernul chinez duminică.

255 afișări
Imaginea articolului O nouă tulpină de gripă aviară transmisă la om: Două persoane au murit în China, în urma infectării

O nouă tulpină de gripă aviară: Doi persoane au murit în China, în urma infectării

Un bărbat în vârstă de 87 de ani, din Shanghai s-a îmbolnăvit pe 19 februarie şi a murit pe 4 martie. Altul, în vârstă de 27 de ani, tot din Shanghai, a dezvoltat simptomele bolii la 27 februarie şi a murit pe 10 martie, a anunţat Comisia de Planificare pentru Sănătate şi Familie pe site.

O femeie în vârstă de 35 de ani, din provincia Anhui (est), s-a îmbolnăvit pe 9 martie şi se află, în prezent, în stare critică.

Toţi trei au început prin a prezenta febră şi a tuşi, după care au dezvoltat o pneumonie acută şi dificultăţîi respiratorii, precizează Comisia într-un comunicat.

Cele trei cazuri sunt infecţii cu tulpina H7N9, potrivit rezultatelor confirmate sâmbătă de Centrul chinez pentru Controlul Bolilor.

Traiectoria bolii rămâne de clarificat. Nimic neobişnuit nu a fost depistat la 88 de persoane care s-au aflat în contact cu victimele, înainte să fie diagnosticate, au adăugat autorităţile.

Tulpina H7N9 nu a mai mai fost niciodată transmisă, anterior, la om, subliniază ele.

În alt comunicat, Comisia anunţă că în prezent nu există un vaccin împotriva acestei tulpini.

China este una dintre cele mai vulnerabile ţări la gripa aviară, deoarece are pe teritoriul său cel mai mare număr de păsări de curte din lume, iar în numeroase sate acestea sunt adesea în contact cu populaţia.

La începutul lui martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că gripa aviară a provocat peste 360 de morţi în lume, începând din 2003 încoace. Virusul H5N1 - cel mai comun - se transmite, până în prezent, de la animal la om, însă cercetărorii se tem că o mutaţie ar putea permite contaminări de la om la om, ceea ce ar putea declanşa o pandemie.

Shanghaiul consolidează controalele sanitare din cauza gripei aviare

Metropola chineză Shanghai a decis să consolideze controalele sanitare după moartea a două persoane contaminate cu o tulpină a gripei aviare care nu se transmitea până în prezent la om, scrie luni presa oficială

Astfel, autorităţile sanitare din Shanghai au cerut spitalelor să supravegheze în mod expres pacienţii cu afecţiuni respiratorii, scrie Shanghai Daily.

La rândul său, Taiwanul a anunţat luni o consolidare a controalelor asupra vizitatorilor provenind din China continentală, Hong Kong şi Macao, cărora le era luată temperatura la sosirea pe insulă.

.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici