O orcă şi-a ucis dresoarea într-un parc acvatic din Florida - VIDEO

O dresoare a fost ucisă, miercuri, de o orcă, în timpul unei reprezentanţii dintr-un parc acvatic din Florida, au anunţat poliţia şi conducerea parcului.

2344 afișări
Imaginea articolului O orcă şi-a ucis dresoarea într-un parc acvatic din Florida - VIDEO

O orcă şi-a ucis dresoarea într-un parc acvatic din Florida

"Unul dintre dresorii noştri cei mai experimentaţi a murit înecat într-un accident cu una dintre orcile noastre", a declarat directorul general al parcului SeaWorld din Orlando, Dan Brown.

În timpul unei conferinţe de presă, poliţia a infirmat scenariul potrivit căruia dresoarea, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, ar fi fost atacată în afara apei. Ea a alunecat mai întâi în delfinariu, unde a fost apoi atacată de orcă.

"Aparent, ea a alunecat sau a căzut. A fost atacată într-un mod fatal de către animal. A fost o moarte accidentală, o moarte tragică", a declarat Jim Solomons, unul dintre anchetatori.

Cu toate acestea, martorii, citaţi de canalele de televiziune, au povestit că balena a atacat-o pe femeie când era în afara apei şi a prins-o de talie, între fălcile sale, de pe marginea acvariului.

Angajata, în vârstă de 40 de ani, tocmai terminase introducerea spectacolului său. Orca, numită Tilikum, a târât-o în apă, agitându-o peste tot ca pe o păpuşă de cârpă, astfel încât femeia şi-ar fi pierdut un pantof, potrivit unui martor citat de CBS.

Zeci de spectatori au asistat la momentul dramei. "Animalul a sărit de nu ştiu unde, a prins-o de talie şi a scuturat-o violent. Sirenele au început să sune, toată lumea a fugit", a povestit Victoria Biniak, o spectatoare.

Tilikum, care înseamnă "prieten" în limba indiană Chinook, este una dintre vedetele de SeaWorld Shamu Stadium, care organizează spectacole cu delfini, foci şi aceste orci puternice, care pot avea până la opt metri lungime şi cântăresc între cinci şi şapte tone.

Orca Tilikum, care este la delfinariul din Orlando din 1992, a fost implicată deja în două accidente grave, potrivit unei societăţi pentru protecţia animalelor, The Humane Society of the United States. În 1991, atunci când era în grija parcului acvatic canadian Sealand of the Pacific, aceasta, împreună cu alte două orci, au înecat un dresor tânăr, ţinându-l în gură sub apă în faţa spectatorilor îngroziţi. În 1999, în Florida, un bărbat care aparent intrase noaptea în parc pentru a înota în acvariu, a fost găsit mort, corpul gol şi lacerat indicând că animalul l-ar fi lovit de zidurile piscinei, potrivit The Human Society.

Orcile, sau balenele ucigaşe, cum mai sunt denumite, sunt foarte buni vânători şi se hrănesc cu foci, lei de mare şi alte balene. Acestea nu ezită să eşueze la mal pentru a-şi prindre prada între fălci. Când sunt în liberate, ele nu atacă, în general, omul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici