O petiţie satirică propune desprinderea de Catalonia a regiunii fictive Tabarnia

O petiţie satirică, care a adunat peste 21,000 de semnături în doar trei zile, propune ca Tabarnia, o parte fictivă a Cataloniei, să se desprindă de regiunea separatistă şi să rămână în cadrul Spaniei, informează site-ul postului France 24.

1638 afișări
Imaginea articolului O petiţie satirică propune desprinderea de Catalonia a regiunii fictive Tabarnia

O petiţie satirică propune desprinderea de Catalonia a regiunii fictive Tabarnia

Petiţia, publicată pe site-ul Change.org, a adunat peste 21,000 de semnături în doar trei zile şi a devenit un subiect viral pe Twitter, cu peste 150.000 de utilizatori comentând pe marginea acestuia.

Autorii petiţiei au copiat limbajul separatiştilor catalani, argumentând că Tabarnia, denumire formată din numele principalelor oraşe din Catalonia, Barcelona şi Tarragona, "este o regiune care diferă în multe aspecte de restul celei de care aparţine".

Petiţia fictivă a fost lansată de mişcarea care se autointitulează "Barcelona nu e Catalonia", un joc de cuvinte ce face referire la sloganul separatist "Catalonia nu e Spania".

Autorii satirei afirmă că Barcelona şi Tarragona se confruntă cu un "deficit fiscal" din cauza restului regiunii, oglindind argumentul separatiştilor catalani care afirmă că regiunea Catalonia, una din cele mai bogate din Spania, plăteşte mai mult sub formă de taxe către guvernul central decât primeşte înapoi sub formă de investiţii.

"Dacă naţionaliştii pot invoca un drept non-existent pentru separare, atunci toată lumea o poate face", a declarat Albert Rivera, preşedintele Partidului Cetăţenilor, formaţiune unionistă care a obţinut cele mai multe mandate la recentele alegeri anticipate din Catalonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici