O pisică de 32 de ani are şansa de a deveni cea mai bătrână felină din lume

O pisică din Anglia ar putea fi recunoscută în curând drept cea mai în vârstă felină din lume.

4577 afișări
Imaginea articolului O pisică de 32 de ani are şansa de a deveni cea mai bătrână felină din lume

Sursa foto: SWNS

Rosie este o pisică pufoasă şi îşi va sărbători cei 32 de ani pe 1 iunie cu proprietara ei, Lila Brisset, în vârstă de 72 de ani, care a luat-o de când era doar un pui în 1991. 

Oamenii i-au spus lui Brisset să contacteze Cartea Recorduilor Guinness pentru a confirma că pisica ei este, într-adevăr, cea mai în vârstă felină de rasă mixtă. 

Actualul deţinător al acestei onoare este o pisică de 27 de ani pe nume Flossie din Kent, scrie Fox News.

Rosie a vizitat un medic veterinar doar de două ori, potrivit proprietarului ei.
 
Brissett, o gospodină pensionară din Norwich, Norfolk, a declarat: „Această minunăţie mi-a fost înmânată într-un coş de trestie ca pisoi în 1991 – iar restul este istorie”.
 
Brissett a spus că pisica a vizitat medicul veterinar doar pentru a fi sterilizată în anii '90 şi apoi„în urmă cu cinci ani, pentru a-şi lua antibiotice pentru un chist pe cap”.
 
Brissett a adăugat: „Este un personaj. Încă are toţi dinţii”.
 
Brissett a spus că a fost abordată de un salvator de animale în anii '90. 
 
Pisicuţa Rosie a avut nevoie de relocare după ce prima ei familie nu a putut să o păstreze după ce şi-au dat seama că fiica lor avea alergii.
 
Brissett a mai salvat anterior o pisică abuzată şi un câine fără stăpân, aşa că a primit-o bucuroasă pe Rosie în casa ei.
 
Ea locuieşte în interiorul apartamentului de la parter al lui Brissett şi este hrănită zilnic cu hrană pentru pisici Purina One „ori altfel face nazuri”, a spus Brissett.
 
Cartea Recordurilor Guinness spune că cea mai bătrână pisică în viaţă are în prezent 27 de ani, conform recordurilor sale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici